Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem, że był już podobny temat ale nie do końca. W swojej e46 czasem ma problem z wrzuceniem jedynki czy też wstecznego a jak już wrzucam ten bieg następuje łupnięcie lecz nie szarpie samochodem, te łupnięcie występuje również przy wrzucaniu 2 czy też przy szybszej zmianie biegów. Co to może być ? Czyżby skrzynia się już kończyła ?
Opublikowano
Chyba najlepiej jak ją na kanał postawie u majstra, niby raz już byłem u zaufanego mechanika, powiedział że przeguby można by wymienić ale niema kanału i nie może do końca sprawdzić co to jest ;/
Opublikowano
samo lupniecie moze byc spowodowane slynna tuleja dyferencjalu o numerze 9 na schemacie. wygoogluj sobie. co do wrzucania biegow moze olej, ja jutro bede mial zmieniony to moge napisac jakie odczucia bo bardzo rzadko jedynke ciezko mi sie wrzuca ale to dlatego ze zimny olej zapewne.
Opublikowano
Ja wymieniłem półoś wraz z przegubem z lewej strony i przestało łupać kupiłem używaną częśc na allegro za 150zł w idealnym stanie:)
Opublikowano
Moze i tez lezy problem w tych tulejach ale... jesli kolega ma problem z wrzuceniem biegu i ten bieg pod wplywem sily wejdzie to cala sila z silnika jest "skomulowana razy 2" i przekazywana dalej na naped ,wiec tuleje nie musza byc uszkodzone ,trzeba sie cofnac do problemu kiepskiego wrzycania biegu :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Byłem właśnie na kanale sprawdzić jaką mam nalepke na skrzyni i przy okazji po prosiłem znajomego żeby wrzucił bieg i przy samej skrzyni nic nie widać ani nie słychać za to z tyłu widać ruch na przegubach które wykonują lekki ruch być może to jest przyczyną. Narazie wymienie olej a później półośki i zobaczymy co to będzie.