Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy juz mowie co jest u mnie problemem , rano po odpalnie auta z nocy bardzo ciezko wchodza biegi , pozniej gdy auto sie rozgrzeje jest ok, dodam jescze ze od pewnego czasu wyczulem wibracje na dzwigni zmniany biegow , na pedalach i ogolnie gdy sie siedzi w aucie pod [BAD] tez delikatnie wibruje, czyzby to dwumas??????? z gory dzieki za wszelkie info , pozdrawiam !!!!!!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo prawdopodobne że to dwumas bo u mnie były podobne drgania i po wymianie ustały z wyjątkiem lewarka. Stare koło dwumasowe już było w kiepskim stanie, nawet smar wyleciał z niego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, dwumase ze sprzęgłem. Być może poduszka skrzyni już nie spełnia swojego zadania dlatego drga lewarek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolego teraz tylko jaki komplet kupic luk czy sachs???

Koło dwumasowe ma tylko LUK a co do sprzęgła nie ma znaczenia bo obydwie firmy są na podobnym poziomie i to prawie to samo. Ja kupiłem tu: http://www.czescidobmw.pl/

Opublikowano
dzieki piekne kolego , zaraz wysylam zapytanie czy maja dwumas dla mnie i ile mnie to wyniesie , jescze raz dzieki i pozdrawiam :cool2: