Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o pomoc problem polega na tym że, nie ma ogrzewania dmucha tylko zimnym powietrzem , auto jest najprawdopodobniej odpowietrzone , wymieniłem już pompę wody , termostat, panel sterowania , elektrozawór i problem nie znika , wszystkie węże są ciepłe . Zdarza się że nie raz dmuchnie lekko ciepłym powietrzem , przy większych obrotach dmucha cieplej ale to i tak nie jest tak jak powinno być. Proszę o pomoc bo to już druga zima bez ogrzewania :|
Opublikowano
dzięki za informacje :) a myślisz że komputer by tego nie pokazał ?? Jak sądzisz kupić używkę czy nowy ? bo w pobliżu jest identyczna na części tylko że anglik, czy to by pasowało ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można naprawić:

viewtopic.php?t=62870

Ale czy to jest powód Twoich problemów, nie wiem :roll:

Będzie pasować z anglika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
dzięki za informacje :) a myślisz że komputer by tego nie pokazał ?? Jak sądzisz kupić używkę czy nowy ? bo w pobliżu jest identyczna na części tylko że anglik, czy to by pasowało ?

Komp powinien to pokazac. Sproboj naprawic ,ja ostatnio u kolesia wyczyscilem tylko piny i wszystko wrocilo do normy :wink: Na anglikach sie zabardzo nie znam,ale wydaje mi sie ze powinna byc ta sama.

Ale tez nie powiem Ci czy na bank to ten "jez" jest winny bo w wiekszosci przypadkow on odpowiada za regulacje obrotow nawiewu powietrza ale...

:think: Moze pierw go podmien z kims i sprawdz zanim kupisz :wink:

A jestes pewien ze ten elektrozawor masz w 100% dobry/sprawny ?

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano

Jesli wykluczysz jeza, to jeszcze zostanie nagrzewnica do wyczyszczenia...

Mialem podobnie w jednym z poprzednich aut (nie BMW), ktos zalal specyfiku do uszczelniania ukladu chlodzacego, wiekszosc tego syfu osadzila sie w nagrzwnicy co spowodowalo spadek ogrzewania do minimum.