Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie tydzien temu zmienilem opony na zimowe i dzisaj jadac wyswietlil mi sie komunikat '' tyre pressure loss!!!!'' i sumbol odwrucona podkowa z wykrzyknikiem , czy moze chodzic o to ze zimowki ktore zalozylem nie sa wyposazone w run flat?????????? jeszcze jedno co zdzialac zeby dalej jezdzic i zeby komunikat sie nie wyswietlal?????? za wszelkie info z gory dziekuje i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano (edytowane)
Zmienione opony maja inne cisnienie, co zmienia predkosc obrotowa kola i samochod interpretuje to jako przebita opone. W ustawieniach trzeba potwierdzic nowe cisnienie. Edytowane przez waldek77
Pozdrawiam
Opublikowano

to normalne po zmianie kół ( w sumie to nie wiem jak to się ma do tego jakby rozmiar się nie zmieniał)

sprawdź sobie dla pewności ciśnienie w kołach i w I-drive powinieneś mieć coś takiego

vechicle settings>tyre preassure monitoring>i zrob Reset powinno być ok

wwo_j
Opublikowano
miałem podobnie..wczoraj zmieniłem opony tyle, że także na run flat i też sie wyswietliło..mała korekta, która została opisana przez kolegę powyżej i gitara ... pozdrawiam :D
  • 3 lata później...