Skocz do zawartości

Zmiana jednostki z fahreinheit na celcjusze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisze z takim nietypowym pytaniem, dzis po wejsciu do beaty zalaczylem klime i rownoczesnie narzeczona wcisnela ogrzewanie szyby zmienily sie jednostki pdoawanej temperatury, pytanie brzmi jak zmienic spowrotem na celcjusze z fahreinheitow?? :) Mam auto 2 lata a nawet nie wiedzialem ze jest taka opcja az wstyd sie przyznac. :duh:

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz ! :cool2:

Opublikowano
powiem tak, ja 2h po kupnie byłem nakręcony, że po zatankowaniu, zacząłem zerować licznik i nie wiem jak, coś wcisnąłem tzn. któryś z przycisków na liczniku że zanim wyzerowałem ilość km to przestawiłem na farenhajty właśnie - walczyłem, pisałem na forum a koniec końców jakoś koleś mi inpą przestawił na celcjusze
Opublikowano

no ale wychodzi na to że można to zrobić albo za pomocą panelu klimy albo za pomocą zegarów. Tylko jak :D

myśle że może warto zajrzeć do instrukcji obsługi auta. Może tam coś bedzie o tym.

szukam
Opublikowano

przeczytalem na jakims zagranicznym forum ze mozna to zmienic poprzez wcisniecie przycisku AUTO od klimty trzymaniu go wcisnieciu do razem z nim ogrzewanie przedniej szyby i puszczenie obu powinno sie zmienic :) zaraz sie okaze dam znac :)

EDIT: Ta metoda dziala wiec jezeli chcemy zmienic podawane jednostki temperatury na komputerze nalezy: Wcisnac i trzymac przycisk AUTO oraz przycisnac przycisk ogrzewania przedniej szyby i razem puscic jednostki sie zmienia ! :)

Opublikowano
ciekawe... ja właśnie dzisiaj przy tankowaniu przez przypadek nacisnąłem prawy przycisk na zegarach zamiast lewy od kasowania przebiegu i temperatura sie zmieniła na F (BC wybrana była temperatura) ale nacisnąłem ponownie i wróciło na C wiec u mnie bez kombinowania :)
Opublikowano
ciekawe... ja właśnie dzisiaj przy tankowaniu przez przypadek nacisnąłem prawy przycisk na zegarach zamiast lewy od kasowania przebiegu i temperatura sie zmieniła na F (BC wybrana była temperatura) ale nacisnąłem ponownie i wróciło na C wiec u mnie bez kombinowania :)

Dokładnie tak to działa i u mnie. Przed chwilą sprawdzałem. BC na temperaturę otoczenia i prawy przycisk na zegarach.