Skocz do zawartości

E60 530D kopci + turbo od 3 tys obrotow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem otoz niedawno nabylem ten samochod i zauwazylem ze auto kopci jak sie cisnie ostro i turbo wlqacza sie od 2,5-3k obrotow to na pewno nie jest normalne, mechanik podlaczajac pod komputer stwierdzil ze to przeplywomierz poniewaz gdy usunal bledy auto bralo od 1,8k obrotow ale pozniej bledy znow wskoczylo i wrocilo do normy. Moje pytanie brzmi czy to na pewno przeplywomierz? Jesli to przeplywomierz to czy brac oryginalny czy jest jakis dobry zamiennik ? I jak to wyglada cenowo ?

Z gory dzieki za pomoc

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Bardzo prawdopodobne że to przepływomierz bo on odpowiada za odpowiednią mieszankę paliwa z powietrzem. Oryginalny przepływomierz to Bosch i możesz go kupić tu: http://www.czescidobmw.pl/szukaj/13627788744.html

Ps. Nie kupuj zamienników.

Opublikowano
  • Autor
ok dzieki wiec niech wymienia na ten co podeslales :mrgreen: tylko czy kopcenie moze byc tez od przeplywomierza?
Opublikowano
ok dzieki wiec niech wymienia na ten co podeslales :mrgreen: tylko czy kopcenie moze byc tez od przeplywomierza?

moze nie musi, niesprawny EGR, niesprawne wtrystki, niesprawna pompka wysokiego cisnienia, niewydolna turbawka i tak dalel....

Oszczedz sobie tych pieniedzy i bo wyzucisz je w bloto! Zrob disem air mass system test.

Przyda sie takze i mi do porownania wartosci. A i tobie na pewno pomoge na ile sie da!