Skocz do zawartości

BMW E36 z M50 na M52 co przyjdzie mi przerabiac???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Moj kolega zajechal silnik urwal mu sie lancuszek rozrzadu i polecialy zaworki troche sie naprawa nie oplaca wiec mam pytanie na jednej z aukcji allegro jest do kupienia silnik M52 2.0i 24v (97rok) i co musialbym przerabiac zeby go wstawic przypominam ze aktualnie w aucie jest silnik M50 2.0i 24V Vanos 93.rok oczywiscie Pan na aukcji dodaje do silnika cala instalacje i komputer przeplywomiez tez, moje pytanie jeszcze jest jedno czy podejdzie mi do skrzyni i czy nie bedzie problemu z wlozeniem prosze o pomoc DZIEKUJE !

jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano

Wszystko pasuje bo to ten sam projekt silnika tyle ze M52 ma aluminowy blok i zmniejszoną pojemność kolektora dolotowego.

Jak już się uporasz z wyjęciem starego motorka to podziel sie wrazeniami. W trójce jest trochę przerypane.

Opublikowano
do skrzyni podchodzi,ale musisz miec pełny osprzet bo ten z M50 nie pasuje,wiazka z kompem.podobno trzeba przerobic jakies podłaczenie elektyczne silnika z buda?