Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z parowaniem przednich lamp,wszystko było ok jak nie oddałem lamp do regeneracj,po regeneracji lamp zaczeły parowac .Teraz nie wiem czy odpowietrzniki sa nie drozne czy lampy nieszczelne.lampy mam zkw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znany problem ludzi, którzy zdejowali klosze. Nowa uszczelka lampy jest dość gruba oraz z jednej strony klejona. A stara, po 10 latach siedzenia w lampie, wygniotła się oczywiście i klej też już nie trzyma. Jak nie ruszasz, jest ok. A jak raz zdejmiesz, to uszczelka na złom.

I to jest twój problem właśnie.

Opublikowano
ja mam lamy zkw ksenon,tam były wypalone odbłyśniki,firma która zrobiła regeneracje wstawiła metalowe odbłyśniki,wypolerowała klosze i wyczyściła soczewke.za wstawienie odbłyśników za 2 sztuki 400 zł plus polerka dwóch kloszy 100zł i koszt wysyłki 50 zł= 550 zł za wszystko.teraz to ja wiem że mam światła ksenonowe,w nocy mam dzień przed autem,no i klosze wyglądaja jak nówka.ogólnie polecam taki zabieg
Opublikowano

Też mam xenony zkw.

Także oddawałem do regeneracji, z tym że ja regenerowałem ori odbłyśniki bo plastiki nie były wypalone na wylot.

Koszt regeneracji z czyszczeniem wnętrza lamp + przesyłka 180zł.

Ponadto zamówiłem nowe klosze zamienniki depo z uszczelkami około 300zł z przesyłką, bo stare miały wiele odprysków i były matowe.

Minął już ponad rok, klosze wyglądają jak nowe i lampy świeca rewelacyjnie.

Gdy lampy przyszły z regeneracji to nowe klosze z uszczelkami zamontowałem sam i do tej pory nie było parowania.

Opublikowano
Ty zapłaciłeś tanio ale nie do końca dobrze,bo te plastikowe odbłysniki to prawdziwy bubel,a ja zapłaciłem drożej i mam metalowy odbłysnik który popracuje do końca dni samochodu.
Opublikowano

Podaj namiary na firmę która Ci robiła regenerację.

Ciekaw jestem jak długo będzie dobrze świeciła lampa zarówno Tobie jak i mi.

Jak w przyszłości u mnie się zjara plastik to zainwestuje w metalowe :)

Opublikowano
Firma może nabrała więcej doswiadczenia,ale na początku rozmowy gości tez mi proponował plastikowe regenerowane odbłyśniki,ale później zaoferował odbłyśniki z jakieis innej beemki,tylko trzeba było coś tam przerobić i wszystko bedzie grało.tak szczerze to nie miałem innego wyjścia,bo te używane ksenony są drogie a i tak nie ma pewności czy po zakupie używanej lampy nie bedzie wypalony odbłyśnik.