Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem młodym kierowca chce kupić sobie drugie auto myśle o BMW.Prośiłbym o jakieś porady na co zwracać uwage podczas kupna ? Chce kupić BMW serii 3 rocznik 1995 do 2000 mam do wydania około 10 000.Myśle o jakimś lepszym pakiecie? Jedno z najważniejszych pytań czy opłaca sie wziąść automa wiem ze auto wiencej w tedy pali oraz drogie wymiana to daltego czy sie opłaca jakie sa wady na co zwracac uwage przy kupie automatu ? Czy bardziej niż automa lepsza jest manualna? Są pewnie jekieś wady które można ukryć oraz wady seryje ?

Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź

Pozdrawiam

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
patrz czy są wycieki z tylnego mostu jak i ze skrzyni, no i czy most nie ma luzów i czy nie wyje... również zwróć uwagę jak silnik pracuje, czy równo czy falują obroty... a najlepiej to jedź na komputer i sprawdź błędy
czarno... nisko... i szeroko...BMW Bokiem Możesz Wszędzie
Opublikowano

jesli to twoje pierwsze auto ze stajni BMW to radziłbym o pomoc w zakupie poprosic kogos kto siedzi w temacie BMW . bo sam wszystkiego nie sprawdzisz a to ze na auto bedzie kosztowalo 10 tysi nie musi wcale swiadczyc ze bedzie igla :wink: ciezko trafic zadbaną e36 zeby wszystklo bylo w niej ok

przy kupinie warto sprwadzic stan blachy bo po 1 lubialy lekko rdzewiec na nadkolach i progach wiadomo zerknij na stan podlogi a takze wyciagnij wykladzine z bagaznika i sprawdz czy nie bylo walone w tyl

po 2 pamietaj ze e36 to raczej auta które nie mają lekko wiec zaopatrz sie w odpowiedzni zestaw do sprawdzania lakieru bo wiekszosc jest mocno walona

wada fabryczną było mocowanie wózka mostu czesto lubialo wyrywać most z karoseri:)

na twoim miejscu nie pchałbym sie w automata

jaki mniej wiecej chcesz tam silnik ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.