Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto jest po regeneracji wtryskow ale cos mi jest nie halo niestety, bo silnik nie pracuje jak powinien

Niestety nie mam teraz zrzutow z korekcji ale zapamietalem je i prosilbym o Wasza ocene tego

1 miedzy -2,0 a -2,3

2 miedzy +1,7 a +1,9

3 miedzy -2,0 a -2,3

4 miedzy 0,0 a +0,3

5 miedzy +2,0 a +2,3

6 miedzy 0,0 a +0,3

Kurcze wydaje mi sie to nieprawidlowe i wydaje mi sie ze autko pali troche za duzo choc to akurat nie poraza mnie ale praca silnika. Roznice w wartosciach to blisko 5pkt w skrajnych przypadkach.Chce wymontowac je i dac ponownie do sprawdzenia ale najpierw chce zasiegnac opini, zeby na wariata nie wyjsc, czy serwis slaby, czy moze ujda te wartosci i szukac innej przyczyny

Opublikowano

Korekcje dość spore jak na wtryski po regeneracji. U mnie na fabrycznych wtryskach (przebieg ok. 230tyś) nie przekracza 0,4.

Z drugiej strony korekcję mogą być ok a jedynie nadrabiają zużyte nierównomiernie cylindry.

Opublikowano
Silnik nie pracuje jak powinien bo z tego co mi wiadomo, po zsumowaniu korekcji powinno byc okolo 0. ale specjalista od dieslow to ja nie jestem, tak kiedys wyczytalem. hm, uruchomilem kalkulator i wyszlo mi 0 :duh: przepraszam dopiero wstalem :oops:
Opublikowano
Sprawdzalem inpa, robilem tez reset ale nic to nie dalo, mam juz wprawe wiec 30minut i wyjete, poszly do poprawki, zobaczeczy cos to da, cisnienia sprawdzalem wszystkie jakie mozna i wszystko jest mozna powiedziec idealnie, listwa pompa swiece, nic nie przepuszcza, sam jestem bardzo ciekaw bo pompiarz powiedzial, ze tak to bywa jak wymienia sie tylko trzy koncowki... kurcze ale powiedzial mi, ze trzy sa do wymiany to dziwi mnie zebym wymienial wszystkie :)