Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! mam problem z moim bmw, mianowicie chodzi o to ze siwy dym wydobywa sie przy dodawaniu i ujmowaniu gazu . Byłem u kilku mechanikow i zostało wymienione : nowa odma, nowa turbina, cewka od AGR . To nie pomogło. Zauwazyłem sporą ilosc oleju na wyjsciu z odmy do AGR, jak równiez w kolektorze dolotowym. Każdy mechanik wystawia inną diagnoze, wtryskiwacze są ok. Na komputerze nie widac zadnych bledów.

Prosze o pomoc. :(

Opublikowano
płyn był ponizej minimum. własnie przed chwilą został uzupełninony. zaznaczam ze spaliny smierdzą tak jakby byl spalany olej. Prosze o wiecej informacji
Opublikowano
moje 535d czasami potrofilo z niewiadomych przyczyn puscic blekitny obloczek z wydechu i to nawet nie taki maly wymienilem odme na standardowy filterek i juz ponad 4 tys km sie to nie pojawilo :D

TC-performance Bydgoszcz - Hamownia Podwoziowa

Warsztat, chiptuning, diagnostyka, dpf off-wszystkie marki,

regeneracja vp44

regeneracja turbospreżarek

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

https://www.facebook.com/TeCebydgoszcz

725 537 442

Opublikowano
DPF byl wywalany ? a olej dolewasz ubywa stan bo jak tak to zle znaki a jak przybywa i jak masz dpf zakolmatowany trzeba mu troche na autostradzizie 80km/h i 4tys obr.silnika zeby sie wypalil
Opublikowano

zgadza sie spostrzegawczy jestes nie patrzylem na jego dane po lewej a Ty maciekE60 troche nie za duzo kucy i niutkow na bi turbo tez mam 535D z 2005 roku ale zadowala mnie w pelni 310 KM i 650Nm

:cool2:

Opublikowano
Kolega ma 2003 więc chyba bez DPF. Widać ten dym w dzień jak dajesz w gaz i patrzysz w lusterko wsteczne?

Tak, widac pokazny oblok niebieskawego dymu. nie posiadam DPF

Opublikowano

ja mialem fabrycznie dpf i go wywalilem i na zimnym silniku zadymi na niebiesko przez minute i potem normalnie bez chmur

moze jak dolewales olej zalales ponad stan ? ja robilem u kolegi z forum GC-s tuning bardzo dobry tuner od tych spraw polecam

Opublikowano

Ja fabrycznie DPF nie mam. Po odpaleniu, czy zimny, czy ciepły, czy latem, czy zimą, nie ma ani grama żadnego dymu. Przy butowaniu w ciągu dnia w lusterku nie widać nic. Przy butowaniu w nocy, jak ktoś mi siedzi na zderzaku to w światłach widać że coś tam przydymi ale nie jest to chmura.

Jak dym koloru niebieskiego to znaczy spalany olej silnikowy jak się nie mylę.