Skocz do zawartości

Jak zdemontować konsolę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak rozebrać panel srodkowy aby dostać się do zasilania zapalniczki,potzrebuję podłaczyć prąd na stałe do CB?
Opublikowano

Witaj

Łatwiej zrobić niż opisać.

Zdejmujesz mieszek na gałce od biegów, pod nią znajdują się dwie śrubki.Podnosisz ramkę od opuszczania szyb i masz kolejne dwie śrubki od wspomnianej ramki.

Dodatkowo trzeba wyjąć schowek na okulary (tak się to chyba nazywa) ten nad gniazdem zapalniczki - są tam 2 śrubki.

W sumie 6 śrub.

Mam nadzieję, że zrozumiale napisałem.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
  • Autor
dość jasno jak dla mnie dzieki,dam radę bo nie lubię mioeć CB na wtyk tylko zawsze mam zasilanie na stałe podłaczone
Opublikowano
  • Autor
poszło gładko,zdemontowałem całkowicie klapke ze schowka z lewej strony i piękne CB weszło w te miejsce,jutro wrzucę foty.
Opublikowano
a to cb na stałe podłączone nie zrzera prądu ? pytam bo sam zamierzam podłączyć radio i na razie będzie na wtyk do zapalniczki
Opublikowano
w zależności jaki masz rodzaj radia. Jeśli masz przy nim normalny wyłącznik, to nie ma z tym problemu, ale jeśli jest tylko ustawienie ciszej-głośniej i aby wyłączyć, to trzeba wyjąć z zapalniczki, to fakt - będzie pobierało prąd.
Opublikowano
  • Autor

ja wyłaczam tylko pokrętłem i nic się nie dzieje jak autko stoi dłużej,dla mnie nieestetycznie jest po prostu wtyk do zapalniczki dlatego wolę mieć na stałe.

http://cdn4.asteroid.pl/c18/a.fotka.pl/087/717/87717537_800_s.jpg?add=1354356942

http://cdn4.asteroid.pl/c16/a.fotka.pl/087/717/87717535_800_s.jpg?add=1354356940