Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, nie dziala mi trakcja, na kompie pokazalo ze jest uszkodzony sterownik pompy, bodajze nr 103 wyskoczyl. Slyszalem ze problemem tego ze nie dziala rakcja moze byc buczenie w kole, tzn mam do wymiany lozysko. Jak myslicie czy to moze byc roblemem nie dzialajacej trakcji.
Opublikowano
Hm, mi buczalo lozysko lewy przod dosc konkretnie i nie mialem problemu z trakcja tzn asc dzialalo.
Opublikowano

mnie ciekawi jakim cudem od łożyska przeszedłeś do asc. Jaki tok rozumowania tobą kieruje że łączysz część mechaniczną z układami hydrauliki i elektroniki :D

błąd jest swoją drogą a łożysko swoją.

szukam
Opublikowano
Kemot i tu blad, ojciec w e39 jak dobrze pamietam, mial buczace lozysko w kole jak sie okazalo tez luz na nim, asc nie dzialalo czy co tam bylo. po wymianie lozyska jak reka odjal.
Opublikowano
no ale to wtedy pewnie wiecej by takich przypadków było bo pewnie co drugie e46 ma już mocno wyrobione. No ale skoro takie przypadki się zdarzają to warto to sprawdzić.
szukam
Opublikowano
niestety nie pamietam czy u ojca wtedy byl blad zwiazany z pompa czy z czujnikiem (bylo to bardzo dawno temu gdy e39 bylo mlodym autem).ale mysle ze gdyby asc nie dzialalo przez lozysko wywalilo by blad czujnika przy kole ale to tylko takie moje rozmyslenia...
Opublikowano
exwq'u czujnik byl wymieniony. Bylem u pierwszego mechanika, podlaczyl sie i pokazalo mu czujnik, lecz nic to nie dalo. Znalazlem 2 mechanika, okazalo sie ze z mojej miejscowosci. Fachowiec od bmw i pokazalo mu ze sterwonik jest walniety. No nic zaczne od prostszych rzeczy, lozycko sam sobie wymienie, jak pomoze zaoszczedze pare stowek na pompie bo zamiennika nie warto kupywac.