Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie jestem tu nowy. Mam BMW E36 1600 z 1994 roku. Kupilem je jako drugie auto z powodu fascynacji tym modelem z mlodosci. Mieszkam w Kielcach i w sumie to nie wiem gdzie udac sie z jakakolwiek usterka. Nie mam zdolnosci mechanicznych, ktorych wszystkim na forum zazdroszcze, ale... mam problem. Auto duzo stalo w garazu. Jakis czas temu jezdzilem nim i... :shock: Moje autko wkreca sie na okolo 5000 obr/min i nic wiecej. Na wolnych obrotach chodzi do konca, ale na biegu tylko do pieciu. Malo tego spadla moc oraz predkosc maksymalna auta. Co robic? Czytalem forum i chyba nic. Pomozcie. Dzieki
Opublikowano

Masz E36 316i z roku 1994, więc musimy się najpierw sprawdzić, czy masz silnik M40, czy M43. Ten drugi jest dużo bardziej prawdopodobny, ale nie będziemy gdybać.

Wklep 7 ostatnich cyfr z VIN twojego BMW tutaj:

http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

to się dowiemy.

Zakładając, że oczywiście silnik jest fabryczny.

BTW, popraw temat :!:

(Nad swoim postem masz kilka przycisków, a wśród nich "Zmień". Potem w małej ramce nad tematem postu powinieneś wybrać którego BMW dotyczy twój post - E36 - i zatwierdzić).

Poczytaj regulamin forum, a nie będziesz sadzić błędów i nie narazisz się na ostrzeżenia.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).