Skocz do zawartości

[330xd 204KM] Pękniety kolektor, zamiana na żeliwny,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spotkała mnie taka niemiła (podobno typowa) przygoda. Mam pytanie o podmianę na żeliwny kolektor z wersji 184/193KM - czy na 100% te kolektory są zamienne bez żadnych przeróbek?

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
Nic nie było okopcone, popękał w środku i sypnął złomem w turbo. Objawem była nagła śmierć sprężarki poprzez ogolenie turbiny z łopatek.

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
są zamienne. Kolega jceel zrobił taką podmiane. Możesz do niego napisać.

Thx :cool2:

Zastanawia mnie, dlaczego do tych dwóch kolektorów są różne uszczelki od strony turbo - przynajmniej różnią się numerem.

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
Nic nie było okopcone, popękał w środku i sypnął złomem w turbo. Objawem była nagła śmierć sprężarki poprzez ogolenie turbiny z łopatek.

Jaki przebieg ?

Opublikowano
napisz do niego, znajdziesz go teraz w dziale e90 :) to moze ci cos podpowie bo sam to przerabiał tylko on zdażył wymienić zanim mu coś wpadło do turbo. Przy przebiegu chyba 160tyś to robił.
szukam
Opublikowano

Jaki przebieg ?

235k

Pozdrawiam

Alek