Skocz do zawartości

318is 140km brak mocy na benzynie na gazie wszystko w pożądk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od wczoraj mam problem z moją bunią zaczęło się to od przykrej sytuacji gdy zabrakło mi paliwa w trasie :mad2: i jedyne co mogłem zatankować to LPG niestety samochód nie chciał odpalić na gazie za pomocą rozrusznika i dobry kierowca mnie pociągnął wtedy samochód odpalił i dojechałem na stację żeby zatankować benzynki niestety samochód najpierw nie chciał zapalić przez kilkanaście minut prób a gdy już odpalił silnik chodził bardzo nie równo i nie miał siły jechać wkręca się maks na 4 tyś obrotów gdy tylko przełączyłem na gaz wszystko wróciło do normy silnik chodzi równo i ma moc lecz niestety dziś dzieje się to samo na benzynie nie chce jechać na gazie jest dobrze. I teraz moje pytanie czy mogłem coś uszkodzić w ten sposób jeśli tak to co a może gdy wyjeździłem paliwo do zera zatkałem filtr paliwa?? lub jakieś inne elementy układu z góry dziękuje za pomoc
Opublikowano
właśnie jutro będe się za to zabierał i teraz moje kolejne pytanie gdzie szukać tego filtra pod maska z góry czy czeka mnie leżenie pod samochodem mniej więcej w którym miejscu on się znajduje?? sory za takie pytania ale jestem totalnym laikiem w bmw
Opublikowano

Witam więc wymiana filtra przyniosła mizerne skutki. Pompę sprawdziłem w taki sposób że odpiąłem od niej wąż i podłączyłem w jego miejsce kawałek przezroczystego węża a drugą końcówkę włożyłem do kanistra podłączyłem zasilanie na krótko i efekt był następujący:

1 w ciągu minuty około 1litr benzyny w kanistrze

2 paliwo leciało na przemian z powietrzem i to daje mi do myślenia że jest walnięta pompa :mad2:

i teraz moje ostatnie pytanie co waszym zdaniem jest najlepszym rozwiązaniem szukać firym która regeneruje pompy zeby ją naprawili czy kupić używaną jeśli używaną to gdzie najlepiej na allegro? szrot czy może poprostu szukać kogoś kto ma e36 na części a może ewentualnie ktoś z was posiada pompkę w dobrym stanie i chciałby ją sprzedać??

Opublikowano

Przez 30 sekund powinna przepompować 1,2-1,5 litra benzyny w zależności od akumulatora.

Kup raczej nową pompę za ok 100zł np: Maxgear powinna dać radę.