Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam E46 320Cd z 2004r w orginalnym M-pakiecie i chciałbym lekko je obniżyć jakieś 20-30mm przód nie wiecej żeby jakos sie jeszcze komfortowo jeżdziło miełem 330Ci i zostały mi po niej Vaiteci ale one chyba wiecej obniżały niż planuje obniżyć swoje Coupe wymiana amorów na gwinty nie wchodzi w gre bo w czerwcu kupiłem komplet nowych amorów M-pakietowych wiec napewno zostana chodzi mi tylko o spreżyny jakie byście polecili żebym kilka razy ich nie wymieniał i na niepotrzebne koszty sie nie narażał z góry dzieki za pomoc pozdro
Opublikowano

eibachy prokity to tak sprężyny mpakietowe

ja polecam sportline fajnie obniżają ale niektóre miejsca stały się niedostępne, a komfort lepszy niż na ori

Opublikowano
Przy montażu twardego zawieszenia polecam podkładki na Macphersony, ponieważ kielich oraz mocowanie od strony amortyzatora odkształcają się i po jakimś czasie siądzie ci jeszcze 1cm bez tych podkładek - przy dużym obniżeniu można podnieść jakieś 1-3cm - zależnie od tego jakie sobie wykonasz - oryginał 250zł -szt,. Ewentualnie konkretną rozpórkę na 3 śruby z grubej blachy.
Opublikowano
Nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi podkladkami i raczej ich stosować nie bede mam rozpórke metalową nie aluminium i chce tylko nieznacznie obniżyć auto nie tracąc komforty i żebym mógł codziennie eksploatować auto na naszych drogach i jesli bym chciał auta na ziemi to mam Veiteci ale jak dla mnie było za nisko na tych spreżynach czy ktoś kiedyś stosował spreżyny H&R model 29484 podobno przy zwykłym zawieszeniu obniżają o 55mm przód 30mmtył a przy M-pakiecie odpowiednio 35mm i 10mm ktoś sie na ich temat wypowie pozdrawiam