Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu spod maski mojej buni dobiegają dziwne dźwięki. Myślałem już, że to wina rozrządu, ale okazało się, że ten dźwięk dochodzi z okolic elektrosprzęgła sprężarki klimatyzacji. Normalnie, gdy auto jest uruchomione ciągle terkoce z tej okolicy, dopiero jak włączę klimę (sprawna, działa) to załącza się dodatkowy pasek (chyba ten od sprężarki) i wtedy cały hałas milknie. Jak tylko wyłączę klimę, wszystko znowu zaczyna terkotać.

Czy da się to jakoś w miarę łatwo naprawić, czy nie obędzie się bez specjalistycznego serwisu i regeneracji? A może kupić używkę? Mieliście coś takiego u siebie, orientujecie się, ile to może kosztować?

Z góry dzięki za wszelką pomoc!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie poleciało łożysko na sprężarce klimy, dlatego jak go obciążysz to milknie.

Możesz podjechać do warsztatu gdzie zajmują się serwisem klimy, myślę że powinni ogarnąć sprawę.