Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moze ktos wie jak to jest-kupuje auto od osoby co tez kupiła ,opłaciła skarbowy lecz nie przerejstrowała auta. Pomiedzy kim ma byc ta umowa-rozumiem ze spisuje z nowym włacicielem,interesuje mnie to czy zabieram mu ta umowe pomiedzy min a tamtym włacilelem,czy mam mi dawac cos jeszcze?(jakies kwity ze skarbówki)
Opublikowano
Wedle mojej wiedzy, ale w 100% pewny nie jestem :) Zabierasz mu jego umowę kupna sprzedaży, a na umowie powinno być potwierdzenie US o opłaceniu wszystkich podatków.
Opublikowano
moze ktos wie jak to jest-kupuje auto od osoby co tez kupiła ,opłaciła skarbowy lecz nie przerejstrowała auta. Pomiedzy kim ma byc ta umowa-rozumiem ze spisuje z nowym włacicielem,interesuje mnie to czy zabieram mu ta umowe pomiedzy min a tamtym włacilelem,czy mam mi dawac cos jeszcze?(jakies kwity ze skarbówki)

Podejrzewam że zadałeś się z handlarzem i w tym momencie on powinien wiedzieć jak to zrobić, żeby było OK. Jeżeli nie unikaj transakcji, właściciel--------- długo nic --------kupujący

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Wedle mojej wiedzy, ale w 100% pewny nie jestem :) Zabierasz mu jego umowę kupna sprzedaży, a na umowie powinno być potwierdzenie US o opłaceniu wszystkich podatków.

Dokladnie tak jak napisal kessey :cool2:

2FST4U
Opublikowano
przy opłcaniu w US nie stepluja umowy,dostaje sie tylko potwierdzenie o wpłacie,składasz tylko pit,to jak mam dostac podsteplowana umowe?
Opublikowano

umowa ma byc zawarta pomiedzy toba a handlarzem (w tym momencie to on jest wlascicielem)- kazda czynnosc cywilnoprawna (umowa) musi byc oskarbowana.

gdybym w ten sposob kupowal auto, przedstawilbym urzedowi cala sciezke - dwie oskarbowane umowy

Opublikowano
tez tak rozumiem,zawieram z handlujacym-dołaczam umowe pomiedzy nim a włascicielem. Nie rozumiem jednego-czy dostarczam tez te potwierdzenie o wpłacie do Us?-mi sie wydaje ze chyba nie?
Opublikowano

Jak masz, to zanieś.

Ja z US wolę nie zadzierać i mieć wspólnego jak najmniej. :)

Opublikowano
mam tylko 2 umowy,jezeli poprzednik nie opłacił to on maciepło nie ja.
Opublikowano

No to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :)

Daj umowy i finito.