Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z prawym lusterkiem. W pamięci fotela reguluję sobie pozycje siedziska jak i lusterek. Do pierwszego wyłączenia silnika wszystko jest ok tj. po włączeniu wstecznego prawe lusterko wędruje w dół i po wrzuceniu luzu bądź jedynki wraca na pozycje. Problem pojawia się już w momencie otwierania auta z kluczyka. Prawe lusterko wędruje w górę. Po ustawieniu w pozycji normalnej, odpaleniu i wrzuceniu wstecznego idzie w dół i tam już zostaje (nie wraca do początkowej pozycji). W momencie przywołania pozycji nr 1 z pamięci fotela, prawe lusterko wędruje w prawy bok :? Z autkiem mam ten problem od "nowości". Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

Pozdrawiam

Przemas

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

czy coś się wyjaśniło??

u mnie po wrzuceniu biegu wstecznego lusterko faktycznie się obniża owszem, ale czy po wyłączeniu wstecznego nie powinno wrócić na swoje miejsce?????

u mnie zostaje obniżone co mnie denerwuje osobiscie :)

jak macie w swoich autkach??

pozdrawiam

e87 118d 2008r. MONACOBLAU Met. -> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=325656

e46 compact 320td 2002r. FLEMENCOROT -> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=221546

Opublikowano
witam lusterko obniaza sie tylko po wbiciu wstecznego,potem wraca na swoje miejsce :D Funkcje ta mozana wylaczyc , wystarczy guzik od wyboru lusterek przy ustawianiu przesunac na lewe :cool2:
KOZIOL
Opublikowano

Witam,

podłączyłem autko pod komputer. Wyświetliło błąd: awaria potencjometru wertykalnego prawego lusterka. Krótko mówiąc lusterko "nie wie" w jakiej pozycji się znajduje i idąc dalej nie pamięta do jakiej pozycji ma wrócić.

Chyba muszę kupić nowe lusterko żeby zlikwidować problem, bo nie wiem czy ten potencjometr jest naprawialny bądź wymienialny. :cry:

Opublikowano
Panowie a podpowie ktoś w którym miejscu szukać w inpie błędów lusterka. Ja jakoś nie kojarzę aby taki błąd u mnie pojawiał się, a lusterko wędruje gdzie samo chce. Tak jak mówiłem po zaprogramowaniu naciskam za chwilę ponownie przycisk z cyferką i lusterko przestawia się. Naciskam ponownie i znów przestawia się w inne położenie. Podpowie ktoś gdzie dokładnie jest w lusterku ten potencjometr.