Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie, kupilem tlok do mojej E46, jednak okazalo sie ze jest w nim inna komora spalania niz w moim. W moim jest maly stozek, komora jest troche wezsza, ale za to chyba troche glebsza, w jednym tloku, ktory kupilem komora jest ciut szersza, stozek jest zdecydowanie wiekszy. Zmierzylem pojemnosc komor za pomoca strzykawki, komory maja identyczna pojemnosc. Dodam ze tlok, ktory kupilem to nowy tlok firmy nural, numer 8404 jak dobrze pamietam, czyli taki sam jak w moim. Moge smialo zakladac tlok ktoy kupilem, czy szukac identycznego jak pozostale?
Opublikowano
Gdyby znalezienie takiego tloka bylo latwe tez bym sie nie zastanawial. W IC pokazuje tylko ten jeden tlok, wedlug programu nie ma innego modelu tloka do tego silnika i tu jest problem, po za tym numer tloka tu i tu jest taki sam. 8404, rozni sie tylko tym ze u mnie jest chyba 5RO a w tym ktory kupilem chyba 16RO, nie wiem tylko co ten symbol oznacza.