Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie ponieważ a ni ja ani pewnie pierwszy właściciel nie otwieraliśmy bagażnika z kluczyka i ostatnio próbowałem i nie idzie. Jak to naprawić? Czy to problem samej wkładki?

Czy w razie rozładowania bateri mogę podłączyć akumulator do klem w bagażniku i otworzyć auto z kluczyka?

pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

Nie rozumiem, jak w przypadku rozładowania chcesz otworzyć bagażnik w takiej sytuacji?

Jak Ci padnie aku to podłączasz pod maską, jest wyprowadzenie (zaślepione czerwonym plastikiem) żebyś właśnie nie musiał odkopywać aku w bagażniku.

Opublikowano
Nie rozumiem, jak w przypadku rozładowania chcesz otworzyć bagażnik w takiej sytuacji?

Jak Ci padnie aku to podłączasz pod maską, jest wyprowadzenie (zaślepione czerwonym plastikiem) żebyś właśnie nie musiał odkopywać aku w bagażniku.

No normalnie , mnie jak w zimie padł aku to wyciągnąłem metalowy kluczyk z pilota i wsadziłem w zamek w klapie bagażnika i otworzyłem.

Proste

Opublikowano

No normalnie , mnie jak w zimie padł aku to wyciągnąłem metalowy kluczyk z pilota i wsadziłem w zamek w klapie bagażnika i otworzyłem.

Proste

Witam,

mam pytanie ponieważ a ni ja ani pewnie pierwszy właściciel nie otwieraliśmy bagażnika z kluczyka i ostatnio próbowałem i nie idzie. Jak to naprawić? Czy to problem samej wkładki?

:duh:

Opublikowano

To ok to co zrobić z zamkiem teraz?

Opublikowano

Poradziłem w sprawie ładowania, co jest jakimś rozwiązaniem, gdyż przez bagażnik jest po prostu trudniej.

Nie wiem, nie miałem takiego problemu z zamkiem, mogę Ci powiedzieć jakie mogły być przyczyny, ale to raczej mija się z celem.

Domyślam się, że próbowałeś różnych zabiegów czyszcząco-penetrujących do zamków. Podejrzewam, że sam zamek jest nierozbieralny, podobnie jak zamki drzwi, ale nie jestem w 100% pewien. To chyba nie jest aż tak palący problem, żeby kupować nowy zamek? Mógłbyś poszukać jakiejś używki na allegro skoro Ci bardzo zależy na otwieraniu z klucza, ja jednak bym sprawę zignorował.

Jeśli masz problemy z aku to rozwiąż je lepiej, bo rutynowe ładowanie to jest relikt przeszłości i w e90 nic dobrego z tego nie będzie. Jak masz dobrą baterię to nie będziesz miał żadnych absolutnie problemów z jakimś dostępem do samochodu, odpalaniem zimą itp. Pomijam oczywiście awarie elektryki.

Jak już napisałem, nawet jak padnie Ci bateria to nie potrzebujesz dostępu do bagażnika, gdyż ładujesz pod maską. Swoją drogą wydaje mi się dziwne, żeby zamek nie działał.

Jakie są objawy? W ogóle nie chce drgnąć kluczyk po włożeniu? Idzie ale z oporem? Przekręca się ale nie reaguje mechanizm?

Opublikowano

Auto mam 1.5 riku nie mam i nie miałem problemów z aku mieszkam w Irlandii i tu akumulatory nie dostają tak w pupę jak w Polsce, nie ma tak niskich temperatur. Po prostu fajnie by było żeby działał w razie W. Kluczyk przekręca się tak z centymetr w jedną stronę ale klapy nie otwiera, Psikałem odrdzewiaczem i nic.

A jak jest jak odłączę aku u mechanika i zamknę bagażnik to po podłączeniu do klem pod maską będę mógł otworzyć bagażnik?

Dzięki

Opublikowano

Po odłączeniu aku nic Ci nie zadziała, jak chcesz przy otwartym obwodzie mieć prąd w instalacji?

Skoro sytuacja Cię do tego zmusza to podjedź do kogoś kto się zna i zobacz ten zamek. Możliwe, że wymiana będzie możliwa tylko w ASO, jeśli sam mechanizm otwierania z kluczyka jest wadliwy, na co wygląda.

Opublikowano
Na razie niczego nie kupuj i tym bardziej nie jedz do aso, miłem to samo u siebie, co prawda mój zamek się rózni niż twój ale działanie jest takie samo. Niech Ci pierwszy lepszy mechanik wyciągnie ten zamek i zerknie, powinien od razu zobaczyć że coś tam ''stanęło'' to żadna filozofia, żadne psiukanie itd nic nie da, u mnie była jakaś sprężynka czy coś, chłopaki naprawili go w 5 min.