Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,otoz ze zabieram sie do kupna bmw na poczatku rozgladalem sie za e46 ale w guscie mam jeszcze model e39 chodzi mi o silniki 2,5 a 3l podobno najlepsze silniki, powiedzcie mi jak sprawuja sie skyrznie automatyczne? drogie sa w utrzymaniu? gdy sie cos sypnie? No i czytalem ze silniki 3.0 i 2.5 sa o wiele drozsze od 2.0 czy to taka duza roznica?
Opublikowano
No szukam i diesla i benzyny, bo slyszalem ze benzyna dobra wsadzic w to gaz i i bd te same koszty gazu co ropy, tyle ze taniej.. A koszt utrzymania diesla drozszy..:) Ale ja znow do LPG nie jestem przekonany , choc nie wiem jeszcze co wy mi bardziej polecicie
Opublikowano
Jak znajdziesz naprawdę zadbanego diesla napewno nie pożałujesz i zaoszczędzisz na paliwie względem 530i, których silniki też miewają kaprysy chociażby znikający olej.
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano

ja bym diesla nie kupił

poczytaj pierw na forum o problemach z nimi związanymi

bo jak to poczytasz po zakupie to jeżdżąc zamiast mieć radość z jazdy będziesz ciągle się modlił by coś nie padło

Opublikowano (edytowane)

moim marzeniem jest 530i

ale z poliftowych to nawet 520i ma 170 koni czyli tyle co moje przedliftowe 523i

fakt że jesli benzyna to z manualną skrzynią bo mniej pali

mi średnio 10 litrów a diesle też tyle palą z tą różnicą że jeden wtrysk to prawie 4000zł a jest ich od 4 do 6 sztuk

a pamiętaj że nikt auta nie sprzedaje by Tobie zrobić przyjemność

przeważnie jest to podparte komputerowym sprawdzeniem stanu a minimalne odchyłki to znak że niedługo a będą wydatki

to tylko moje zdanie i żeby nie było to wcześniej miałem 2,5TDS

.................................................................................................................................

coś takiego

http://otomoto.pl/bmw-525-C26836669.html

z 1000 utargujesz więc będzie na ubezpieczenie i pierwsze wydatki

Edytowane przez dajan
Opublikowano
No ja bym tez wolal benzyne z tego co slyszalem o dislach historie to roznie pisali..:) ale problem jest w tym ze nie umiem niczego fajnego znalez w okolic slaska a jak juz sa to ponad moje $$:>
Opublikowano

kolega pyta o poliftowe a nie z "adaptowanym liftem"

Nie wydaje mi się, by kolega gdziekolwiek określił, że szuka po lifcie, bądź przed liftem dajan... :)

Opublikowano
Dobra dobra;D lepiej mi pomozcie nie gryzcie sie;D tak jak wspominalem malo jest aut z slaska 525i zeby byl fajny i za fajna kase.. co ciezko cos takiego znalez..:) Ale czasem perelki sie zdarzaja
Opublikowano

Jak chcesz kolego to mam na zbyciu 530D 2001r mieszkam w niemczech i kupilem nie dawno w dobrej cenie oczywiscie nie byla w pelni sprawna oczywiscie bede ja chcial oddac po wyeliminowaniu wszystkich dolegliwosci , mianowicie problemy z jakimi ja kupilem to nivo siedzi na jedna strone( w piatek bede podlaczal pod kompa aby wyeliminowac usterke) szyberdach juz naprawilem (polamane byly plastiki na prowadnicy 170€ w ASO kpl naprawczy)wycieraczka i tylny zamek nie pracowal poniewaz kable na laczeniu klapy z dachem byly przerwane(polutowalem zabezpieczylem, no i lakierowalem zderzaki przod i tyl byly po ocierane i maske bylo duzo odpryskow. auto mialo 2 wlascicieli przebieg 308000km jest ksiazka serwisowa do konca, skrzynia automat byla wymieniana przy 280000km na nowa w ASO niemcy mam f-vat , jestem blacharzem w niemczech i auto na 100% nie bylo bite . A teraz opisze ci auto E39 530D 2001r listopad czarne kombi opony letnie 16cali na alu ori BMW opony z tej wiosny UNIROYAL zimowe 17 cali na alu ALUTEC z listopada 2011 jak nowe. wyposazenie 6 airbag

duza navi z tv

drewno

szyberdach

4el szyby

centralny z domykaniem i otwieraniem szyb i szyberdachu z pilota

bede chcial ja oddac za 4000€ mam zamiar ja puscic tu w niemczech ale jakbys chcial sobie zrobic wycieczke do DE to zapraszam

w weekend najprawdopodobniej bedzie gotowa to moge fotki wyslac. pzdr.