Skocz do zawartości

felgi do E30, czy wejda.....?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam do kupienia fajne felgi 16" 7,5 cala szerokosc, ET=35. zastanawiam sie czy wejda bez problemu, czy bede musial zakladac jakies dystanse zeby sie kola nie ocierały o amortyzator czy o inne elementy zawieszenia. jezeli muszą byc dystanse, to jakiej grubosci. czekam na Wasze opinie, moze ma ktos takie kola i wie jak sprawa wyglada. pozdr

ewentualnie prosze o podanie parametrow oryginalnych felch np ALPINY

Opublikowano
Powinny wejśc bez problemu i zadnego dystansu. Ja mam u siebie w e30 17/7calowe z et35 auto ma gróbe golenie bo to 325 i jest na styk. Wiec 16 wejdą bez problemu.
Opublikowano
....jezeli u Ciebie wchodza na styk, a te moje sa o pol cala szersze to moze byc roznie. nie wiem co zrobic. patrze na felgi aluminiowe i zwracam uwage na parametry i np. oryginalne borbety A lub T na przod maja szerokosc 7,5J ale ET=20!!! a jezeli chcemy zalozyc 9calowe to et mysi juz byc rowne 15..... mam w garazu kilka takich cienkich dystansow od poloneza czy duzego fiata o grubosci chyba cos ok5mm moze tym sobie pomoge jak juz kupie kola i beda tarły, tylko co wtedy ze srubami, czy nie beda za krotkie (oryginalne do alusów)
Opublikowano
....jezeli u Ciebie wchodza na styk, a te moje sa o pol cala szersze to moze byc roznie. nie wiem co zrobic. patrze na felgi aluminiowe i zwracam uwage na parametry i np. oryginalne borbety A lub T na przod maja szerokosc 7,5J ale ET=20!!! a jezeli chcemy zalozyc 9calowe to et mysi juz byc rowne 15..... mam w garazu kilka takich cienkich dystansow od poloneza czy duzego fiata o grubosci chyba cos ok5mm moze tym sobie pomoge jak juz kupie kola i beda tarły, tylko co wtedy ze srubami, czy nie beda za krotkie (oryginalne do alusów)

Bez problemu powinny wejsc, zbedne sa dystanse ! Auto nie bedzie stalo za szeroko ( przynajmniej tyl) ale nic nie powinno trzec !

sprzedam fele 4x100: http://allegro.pl/show_item.php?item=85934023