Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje kogos kto sie zna i to robil z okolicy gorzowa

mam problem z kierunkami migaja za szybko blad zarówek i brak wstecznego w klapie zakladalem M-pakiet zmiana na LCi:)

Pozdrawiam i czekam na pomoc :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam poszukuje kogos kto sie zna i to robil z okolicy gorzowa

mam problem z kierunkami migaja za szybko blad zarówek i brak wstecznego w klapie zakladalem M-pakiet zmiana na LCi:)

Pozdrawiam i czekam na pomoc :)

Po poprawnym podłączeniu reflektorów wymagane jest poprawne kodowanie modułu FRM. W innym przypadku będzisz miał "szopkę" o której piszesz...

Robiłeś tylko tył czy też przód ?

Opublikowano

Witam

tak robilem tyl i przod , z tylu klape zmienialem moze dlatego tam trzeba jakies przejscie zrobic w kablach czy jak ?

i z przodu nie pala mi sie te trzy male czerwone ledy w lampach:( dostalem jakis schcemat ze to trzeba tez zmostkowac w kablach zeby sie palilo ale czy to bedzie chodzic , dlatego szukam kogos kto pomoze mi to ogarnac , robilem kodowanie calosci tak zwany full na grupowym ostatnio w poznaniu ale chyba to pominelismy

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)
Witam

tak robilem tyl i przod , z tylu klape zmienialem moze dlatego tam trzeba jakies przejscie zrobic w kablach czy jak ?

i z przodu nie pala mi sie te trzy male czerwone ledy w lampach:( dostalem jakis schcemat ze to trzeba tez zmostkowac w kablach zeby sie palilo ale czy to bedzie chodzic , dlatego szukam kogos kto pomoze mi to ogarnac , robilem kodowanie calosci tak zwany full na grupowym ostatnio w poznaniu ale chyba to pominelismy

pozdrawiam

Po pierwsze do 3 LEDów potrzebujesz wiązkę która trzeba podłączyć w odpowiedni obwód FRMa. Nie jest droga można ja kupić w ASO.

Ja osobiście nie "kaleczyłbym" auta jakimiś mostkami do innych obwodów.

Jeśli producent chciałby LEDy "podwiesić" pod jakiś inny obwód to by to zrobił a nie przeznaczał do tego niezależny obwód w FRMie.

Dopytaj osoby, która robiła Ci kodowanie czy zakodowała Ci auto pod lampy LCI...i daj znać. Może to pominęliście...

Temat na 100% do ogarnięcia. Robiłem juz kilka konwersji na LCI i efekt jaki masz teraz występuje po montażu lamp LCI bez prawidłowego kodowania...

Jeśli nie uda Ci się tego ogarnąć zawsze możesz podjechać a chętnie pomogę...

Edytowane przez prmax
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Auto nie było kodowane pod LCI z tego co pamietam

No to mamy odpowiedź:)

Opublikowano

WITAM

hehe no to teraz gdzie by tu podjechac to zakodowac , ktos blisko gorzowa szczecina jest co by mi to ogarnal ??

a moze ja bede lecial w gory jak snieg spadnie ,to dziqusek do Ciebie bym zawital jak mi sie nie uda tu kogos znalezc ?:))

Opublikowano

Po pierwsze do 3 LEDów potrzebujesz wiązkę która trzeba podłączyć w odpowiedni obwód FRMa. Nie jest droga można ja kupić w ASO.

PRMAX NAPISZ JAKA TO WIAZKA JAK O NIA ZAPYTAC W ASO ??

• Członkowie klubu
Opublikowano

PRMAX NAPISZ JAKA TO WIAZKA JAK O NIA ZAPYTAC W ASO ??

O rany nie krzycz na mnie :D

Info z nr wiązki wysłałem Ci na priv...

Opublikowano
HAHA OK :) a i powiedz mi bo w klapie pala mi sie przeciwmgielne i wszyscy mrugaja mi z tylu tam tez jakas wiazka idzie ??
  • Członkowie klubu
Opublikowano
HAHA OK :) a i powiedz mi bo w klapie pala mi sie przeciwmgielne i wszyscy mrugaja mi z tylu tam tez jakas wiazka idzie ??

Tak wymagana tez jest wiązka na tył... Info poszło na priv...

Reasumujac...

Zakładasz klapę z tylu, lampy LCI, podłączasz wiązkę potem reflektory z przodu plus wiązka, kodowanie i masz auto LCI:)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

dzis dostalem te kabelki co mi podaliscie do zamowienia ale jak i gdzie je wpiac ma ktos jakis szkic ??

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam

dzis dostalem te kabelki co mi podaliscie do zamowienia ale jak i gdzie je wpiac ma ktos jakis szkic ??

Masz PW.

Pozdrawiam

Opublikowano

z tylu wiazka podlaczona i jest ok nie mam przeciwmgielnych wlaczonych :);) :) :D zostalo z przodu do podlaczenia i powinno byc git ;)

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
z tylu wiazka podlaczona i jest ok nie mam przeciwmgielnych wlaczonych :);) :) :D zostalo z przodu do podlaczenia i powinno byc git ;)

pozdrawiam

No to super :) :cool2:

Szkoda, ze wcześniej się ze mną nie skontaktowałeś to byś sobie zaoszczędził nerwów :norty:

Pozdrawiam :cool2: