Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem e36 94r po swapie, było m50b20, teraz jest m50b25, problem polega na tym iż jest spalone sprzęgło. Nie mam pojęcia jakie tam może być sprzęgło w tej chwili, czy od 2.0 czy od 2.5 (pewnie od 2.0 bo silnik od e34 w automacie) . Wiem ze skrzynia i most dyfer itd jest na pewno od 2.0. Pracuje w hurtowni motoryzacyjnej i z tego co widzę 2.0 i 2.5 ma inne sprzęgła, oba dwu masa. Powiedzcie mi jakie powinienem wsadzić sprzęgło w tym wypadku. Czy będzie pasowało sprzęgło od 2.5 do skrzyni od 2.0? Wsadzenie jakiego sprzęgła będzie najlepszym rozwiązaniem? Z góry dziękuje za zrozumienie i sory, jest takich tematów pełno ale nigdzie nie moglem znaleźć konkretnej odpowiedzi, wszyscy piszą zbyt ogólnie. Tak wiec nie wsiadajcie zaraz na mnie tylko krótka odpowiedz, albo sprzegło kompletne od 2.0 albo 2.5 :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pracujesz w hurtowni, ściagnij oba rodzaje, zdemontuj stare, i wsadź takie jakie bedzie pasować. Nikt raczej nie wywróży co tam jest.

PZDR>

Opublikowano
nie pomyslales o tym ze moze stare spalilo sie wlasnie dla tego ze jest nie odpowiednie? wiec po co mi drugie takie samo? pytam co najlepiej byloby tam wsadzic a nie co tam jest.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do norlamlej jazdy starczy od 2,0. Ale jak deptasz, palisz gume to za mało, Musi być od 2,5. Nie wiem czy kola zamachowe nie są inne....sprawdź w katalogu czy średnice są te same. Jak lubisz poupalać to ładuj od 2,5.

PZDR>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.