Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem do swojej bmki lusterka zewnętrze fotochromatyczne, z tego co mi jeszcze wiadomo są elektrycznie składane ( Ori )

Moje pytanie brzmi jak to podłączyć ? Lusterko wsteczne wewnętrzne posiadam fotochrom lecz zewnętrzne nie ; ( tak samo nie mają składnia oryginały.

Ma kto może jakąś rozpiskę kabli lub doświadczenie w podłączeniu tego ustrojstwa ? Najbardziej zależy mi na fotochromie ale gdyby wszystko udało się ogarnąć było by świetnie

Czekam na odpowiedzi i Pozdrawiam ?

Pozdrawiam Blacharzy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na pewno będziesz musiał wymienić ten panel co masz przełączniki do szyb w drzwiach kierowcy, i ciągnąc brakującą część instalacji.

Polecam popatrzeć w WDS, tam widziałem sporo schematów.

Opublikowano
Pytanie czy warto się w to bawić - zewnętrzne fotochromy lubią być przywłaszczane przez "uprzejmych", więc moim zdaniem lepiej montować zwykłe asferyczne lustra.
Opublikowano

Posiadam już lusterka więc chciałbym je zamontować i żeby to działało...

Wds? a mógłbyś mi podesłać jakiś link ?

Pozdrawiam Blacharzy.
Opublikowano

No to troche pracy Cie czeka ..

Sterownik szyb z przyciskiem skladanie

Sterownik PM z opcja skladania lusterek

Oczywiscie WDS jak kolega wyzej pisal

Zdjecie slupkow oslon drzwi demontaz starych wiazek

Pociagniecie od wewnetrznego lusterka w lewo i prawo dwoch kabli do lusterek ( najwiecej pracy) itd itd

Wszystko jest do ogarniecia Ja robilem to bite dwa dni w lato, teraz na zime nie ruszalbym tego... :shock:

Opublikowano

Pociagniecie od wewnetrznego lusterka w lewo i prawo dwoch kabli do lusterek ( najwiecej pracy) itd itd

Wszystko jest do ogarniecia Ja robilem to bite dwa dni w lato, teraz na zime nie ruszalbym tego... :shock:

wiązki sam tworzyłeś czy udało Ci się zakupić ?

Udało Ci się tak ogarnąć ze lusterka składają się po zamknięciu samochodu ?

Pozdrawiam Blacharzy.
Opublikowano

wiązki sam tworzyłeś czy udało Ci się zakupić ?

Udało Ci się tak ogarnąć ze lusterka składają się po zamknięciu samochodu ?

Nie musisz wymieniac wiazki w drzwiach jak wspomnialem wczesniej wystarczy podlaczyc kabel dwuzylowy od lusterka wewnetrznego do kazdej ze stron (lewa i prawa)

E39 nie sklada lusterek z kluczyka ale ja zakupilem :

http://www.car-solution.de/component/virtuemart/bmw-5er-e39/emirror-fuer-bmw-5er-e39-detail?Itemid=0

Podlącza sie to pod zegary

Pozdr

Opublikowano

A powiedz mi który ja moduł potrzebuje ? Z drzwi prawych czy lewych czy oba ? I jak mógłbyś mi podać to o jakim symbolu ?

Czy muszę przepuścić kable z lusterka prawego na lewą stronę auta ( drzwi ) puścić ?

Czekam i Pozdrawiam

Pozdrawiam Blacharzy.
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam. czy jest mozliwosc przerzucenia samych szkiel fotochrom do manualnych lusterek zeby miec fotochromy ? i wrzucic 12V z wewnetrznego lusterka ? bedzie to ladziac ? .

Pozdro ;)