Skocz do zawartości

E70 V8 (Gulf spec) - sprowadzenie do Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Rozwazam teoretycznie sprowadzenie mojego auta do Polski.

Auto to 2010r. V8 4,8 xdrive, 30 tys przebiegu (kupilem nowe). Mieszkam w Emiratach wiec auto ma specyfikacja na Gulf (czyli na bliski wschod).

Czyli nie ma (chyba nie ma-jak to tutaj sprawdzic :) ?) podgrzewanych lusterek itp. (choc czujnik deszczu jest).

Mam pytanie- czy jest mozliwe doposazenie lusterek w podgrzewanie? Czy tez trzeba wymieniac cale lusterko?

Czy uszczelki i inne gumowe i nie gumowe wrazliwe na cieplo/zimno elementy sa nie przystosowane do uzytkowania w zimnej Europie?

Tego typu pytania mi sie nasuwaja (pomijajac kwestie wysokosci AC/OC i paliwa :D).

Na co jeszcze powinienem zwrocic uwage podczas podejmowania decyzji o sprowadzeniu auta do Polski (zapomnialem dodac, ze dla siebie bym je wiozl, bo auto super :)

Jesli ktos moglby mi doradzic, bylbym zobowiazany.

P.S. tak sobie pomyslalem, ze mape w nawigacji trzeba bedzie dodac, ale to chyba nie problem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

niestety na Twoje szczegolowe pytania nie odpowiem, bo nie mam wiedzy, ale sam sprawdzalem jakis czas temu kwestie sprowadzenia X5 z USA - nie powinno byc wiekszych problemow

pewnie bedziesz sprowadzal na przesiedlenie mienia - poczytaj o tym i upewnij sie, ze masz wszystkie papiery - gryzipiorki w Polsce potrafia sie czepiac

ja temat sprowadzania zarzucilem, mialem byc tu roku, ale na razie nie spieszy mi sie do Europy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
  • Autor

Papierki to nie poblem.

Technicznie sie troche obawiam :)

Szczegolnie mrozow i dziur w drogach (20" + flat :) ) ...upalow sie nie boje, bo klima potezna w aucie :)

Prosba do moderatorow: temat mozna zamknac. (Auto sprzedane :) )