Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Przeszukałem to i inne fora ale niestety nie znalazłem porady na mój problem. Problem polega na niemożności zmiany daty inspekcji samochodu, tej bez przebiegu a jedynie z datą. W grafice jest to ikona samochodu wraz ze znaczkiem paragrafu. Inne opcje kasowania (olej, klocki, płyn itp) przeszły poprawnie, jedynie z opcją daty przeglądu serwisowego nie mogę dać sobie rady. Dodam, że termin wyświetlany to: 11/2012. Od początku listopada wyświetla się ikona : service. Przy wejściu w tryb kasowania interwałów, wszystkie wyświetlane ikony opcji są w kolorze pomarańczowym a ta jedynie w kolorze żółtym. Gdzieś przeczytałem, że zmienia się to z pozoimu i-drive ale zadnej procedury niestety nie podano. I moje przemyślenia... Czy możliwe że przyczyną takiego stanu rzeczy są dwa błedy które podaje komputer przy każdym uruchomieniu silnika. Błedy to: niedziałający ring prawy i lewy. BMW 520d 2007 po lifcie. Dzięki!
Opublikowano

Na stronie startowej I-drive naciskasz kontroler po czym wybierasz zakładkę serwis wybierasz przekroczony termin i ponownie naciskasz kontroler następnie ukazuje ci się opis i wtedy zjeżdżasz kontrolerem na datę naciskasz go i zmieniasz i tyle

Na pewno dasz radę :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie komunikatu "brake pads wrong", chodzi o tylne klocki hamulcowe, zamierzan je sprawdzić czy są ok, jeżeli są ok to jak to wykasować żeby ten komunikat się nie pojawiał - jeśli chodzi o przednie hamulce wyskakuje mi że za 26000km będę musiał wymienić.

Z poziomu idrive próbowałem i nic

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Mateusz

Opublikowano
Było kilka razy

ale bez nowego czujnika nie da rady

Wielkie dzięki kolego.

Tyle że tak jak piszesz, jeżeli bez wymiany czujnika nie da rady (na 100%?) to chyba nie ma sensu wymieniać sam czujnik, to już wtedy wymienie od razu klocki, zastanawiam się czy od razu tarcze wymienić - od razu kompleksowo i z głowy temat. No chyba ze jest opcja bez wymiany czujnika wykasowac komunikat - zakladajac ze klocki mam jeszcze dobre. W ogole jaka jest zasada tego komunikatu - wyskakuje poprostu po okreslonej iloscie przejechanych km? czy faktycznie wtedy kiedy klocki są zużyte ?? bo jeżeli ta druga wersja to nawet nie będę się zastanawiał tylko od razu wymienie.

Pozdrawiam

Mateusz

Opublikowano
Nie wiem czy patent z samym czujnikiem przejdzie ale prawdopodobnie nie, po prostu trzeba to obejrzeć i zobaczyć czy tarcze nie są w złym stanie jak są dobre to tylko klocki i czujniki
Opublikowano
W niektórych przypadkach niemożliwe jest skasowanie inspekcji klocków naciskając tylko raz na przycisk dziennych kilometrów, trzeba to zrobić dwukrotnie, dość szybko. U mnie tylko tak dało radę. Powodzenia!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w niedawno zakupionym BMW wymieniłem klocki jakiś miesiąc temu ponieważ widziałem że jest już końcówka co prawda jeszcze nie było komunikatu o wymianie, lecz kilka dni temu komunikat się pojawił. Próbowałem skasować błąd według instrukcji w filmiku, lecz coś nie wyszło ponieważ przed zresetowaniem było -170 km (jak mniemam tyle wg komputera kilometrów wcześniej powinienem wymienić klocki) tak po zresetowaniu pojawiło się -25000 km. I komunikat cały czas się świeci. Próbowałem kilka razy resetować i za każdym razem tak samo.

Czy ktoś wie jaka może być przyczyna?

Opublikowano

Jak nie zmienił czujników to mogą takie cuda się dziać z tym kasowaniem

23.02.2013 edit:

W niektórych przypadkach niemożliwe jest skasowanie inspekcji klocków naciskając tylko raz na przycisk dziennych kilometrów, trzeba to zrobić dwukrotnie, dość szybko. U mnie tylko tak dało radę. Powodzenia!

Sam jestem dziś po wymianie klocków i czujnika ATE i nie mogę :mad2: skasować tej inspekcji, też to robiłem szybko ale nie pomaga zobaczę jeszcze później i dam znać