Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. dzisiaj zauważyłem że jak zamykam auto kluczykiem to centralny działa a alarm się nie uzbraja, bo nie widzę mrugnięć kierunków i dioda sie nie zapala w środku w aucie. Centralny wcześniej działał z alarmem i było to widac po kierunkowskazach i po diodzie w aucie a od dziś centralny tylko działa a alarm nie. Nie wiem czy toi oryginalny alarm i gdzie mogę szukać centralki i w czym może tkwic mój problem z alarmem?

Mam tylko w samochodzie diodę na środku konsoli środkowej od alarmu nad uchwytami na kubki, wcześniej po zamknięciu auta było widac że zapala sie dioda i po 30 sekundach zaczyna migać. Od czego zacząć???????

Opublikowano
kolego nie chce nic mowic ale taki zwyczaj ze po stworzeniu posta i znalezieniu przyczyny danego tematu wypadalo by napisac co bylo przyczyna... tak przynajmiej jest pozdro
Opublikowano
kolego nie chce nic mowic ale taki zwyczaj ze po stworzeniu posta i znalezieniu przyczyny danego tematu wypadalo by napisac co bylo przyczyna... tak przynajmiej jest pozdro

Zgadzam sie :D

Opublikowano
Odpisując że znalazłem przyczynę miałem jeszcze wątpliwości że jest to to, na co obstawiałem i wolałem trochę odczekać czy usterka się nie powtórzy, właśnie wróciłem z kursu BHP i już piszę co i jak. Przyczyną był blokujący się wyłącznik krańcowy drzwi kierowcy. Z tego co wywnioskowałem to przy wysiadaniu centralka alarmowa dostaje impuls że się wysiada z samochodu i można wtedy zamknąć centralny i uzbroić alarm, u mnie się zablokował i przy wysiadaniu nie zapalało się oświetlenie wnętrza oraz na desce rozdzielczej nie pokazywało otwartych drzwi i wtedy nie szło uzbroić alarmu. Tak to działa , sprawdzone na 100%, pozdrawiam