Skocz do zawartości

Logic 7 w x5 E70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mimo iz tematów o logic 7 na forum jest wiele pozwolilem sobie zalozyc kolejny gdyż żaden z poprzednich bezpośrednio nie dotyczy modelu x5 E70 ,a oto kilka pytań które mnie nurtują i zapewne kazdego kto zapragnie zmiany na LOGIC 7 w tym wozie.

1) czy każdy zestaw LOGIC 7 do danego modelu (w tym przypadku e70) wyglada tak samo ? tzn ma tyle samo głośników ,taki sam wzmacniacz ,procesor dźwięku etc - pytam bo natkałem się w sieci na wzmacniacz Harman/kardon czy każdy Logic 7 go ma ?(oczywiscie mowimy o Logic7 do E70)

2) co trzeba wziac pod uwage decydujac sie na kupno Logic 7 ? (pasuje idelnie w miejsca fabryczne, trzeba coś przerabiac ,maskowac, etc)

3) czy można dokodować sterowanie np surroundem (standardowo nie mam opcji surround w ustawieniach)

4) z ilu głosników składa się Logic7 do E70 ? czy to prawda ,że z 16 ? jeśli tak to gdzie się montuje "nadprogramowe" głośniki i co trzeba dokpuić aby móc je po Bożemu zamontowac a nie rzeźbić

5) czy Logic7 podejdzie z innych modeli BMW np z e60 .e90 ?

6) Gdzie najlepiej udać się na instalację ww systemu , oraz jakieś względne pojęcie na temat kosztów z tym związanych

Opublikowano

1) kazdy zestaw sklada sie z tych samych czesci tj. wzmacniacz 16 glosnikow, 2 maskownice na tylne slupki ,uchwyt na wzmacniacz ,kable.wzmacniacz robi firma LEAR.

2) jezeli masz w aucie system hifi sprawa jest uproszczona,wymieniasz glosniki i gotowe,jezeli system Stereo to w tylnych drzwiach brak miejsca na glosniki wysokotonowe.

sa 2 rodzaje wzmacniaczy ,jeden dziala tylko przy navi CCC ,inny przy CIC

3) po zamontowaniu ,auto trzeba "dokodowac do TopHIFi ,pojawi sie opcja surround i equalizer

4) wymiary glosnikow sa takie same,montujesz w tapicerke ,kokpit,pod fotele przednie,i jak juz pisalen na tylne slupki

5) pasuje tylko od x5 x6

zestaw Montowalem u siebie w e70 i gra rewelacyjnie.

kosztorys wysle na @ po otrzymaniu nr VIN

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam, a ja mam pytanie, mój znajomy jest na etapie kupna używanego x5 i mu w opcji jeśli chodzi o zestaw audio wyskakuje: System HiFi Professional DSP, czy to już jest ten Logic 7, czy nie?
Opublikowano
Tak.To już Logic 7
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Musi mieć kod 677

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 2 lata później...
Opublikowano

Koledzy.

Czy posiada ktoś schemat wyjść ze wzmacniacza HIFI?

I jeszcze mam pytanie, jaki model wzmacniacza logic7 można podłączyć pod CCC, i czy mając zestaw HIFI ( głośniki wysoko tonowe w tylnych drzwiach )dużo przerabiania jest aby zainstalować logic7.

Myślę nad zmianą systemu dźwięku. Z góry dzięki za podpowiedź. :D

Opublikowano
1) kazdy zestaw sklada sie z tych samych czesci tj. wzmacniacz 16 glosnikow, 2 maskownice na tylne slupki ,uchwyt na wzmacniacz ,kable.wzmacniacz robi firma LEAR.

2) jezeli masz w aucie system hifi sprawa jest uproszczona,wymieniasz glosniki i gotowe,jezeli system Stereo to w tylnych drzwiach brak miejsca na glosniki wysokotonowe.

sa 2 rodzaje wzmacniaczy ,jeden dziala tylko przy navi CCC ,inny przy CIC

3) po zamontowaniu ,auto trzeba "dokodowac do TopHIFi ,pojawi sie opcja surround i equalizer

4) wymiary glosnikow sa takie same,montujesz w tapicerke ,kokpit,pod fotele przednie,i jak juz pisalen na tylne slupki

5) pasuje tylko od x5 x6

zestaw Montowalem u siebie w e70 i gra rewelacyjnie.

kosztorys wysle na @ po otrzymaniu nr VIN

Witam

Zajmujesz się montiwanien takich zestawów?

Opublikowano
Dzięki, ale właśnie czytałem ten post wyżej i trochę ogólnikowy. Co do montażu, to zajmuję się tym hobbystycznie. Dla chcącego nic trudnego. Zresztą kiedyś w szkołach to uczuli techniki i elektroniki, a nie jak teraz to nie wiem co. Właśnie chcę pobawić się w dołożenie głośników w słupki D,ale mam zestaw HIFI i muszę podciągnąć kable do tych głośników. Stąd moje pytanko o ewentualne oznaczenie wyjścia we wzmacniaczu i późniejszą wymianę na Logic7. Właśnie jednocześnie kończę kompletowanie i przerabianie centralnego monitora oraz podłączenie DVD na tył. I tak powoli doposażam sobie te auto. :cool2:
Opublikowano
No widzisz.....masz lepiej bo ja nie mam hifi i jest wiecej roboty
  • 4 lata później...
Opublikowano
Odgrzeje kotleta Przymierzam się do montażu logic 7 do e70. Posiadam nawigację CCC oraz najbiedniejsze nagłośnienie. Proszę o jakieś porady na co zwrócić uwagę typu wzmacniacz który będzie działał z CCC itp. Proszę o podzielenie się waszymi doświadczeniami
Opublikowano
Kup zestaw dedykowany Mosconi i Gladen One
Opublikowano
Kup zestaw dedykowany Mosconi i Gladen One

Pamiętasz model ?

Opublikowano

Gladen chyba 8.1 a głośniki dedykowane bez tyłu

Mam to u siebie założone i to gra

Rozważałem też hifi ale koszty porównywalne więc wole coś lepszego niż hi-fi

• 1 rok później...