Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam- mam poważny problem ponieważ ostatnio wymieniłem świece bo przerywa mi podczas jazdy,ale nic to nie dało pod pc wyszło żeby wymienic czujnik walu(ten co czyta napend)ale równiez może byc to przyczyna sondy lambdy poniewaz jest ok na zimnym silniku a dopiero na rozgrzanym silniku zaczynaja sie kłopoty,i z tego co sie dowiedziałem to w sondzie jest jakis drucik co sie nagrzewa i zle pracuje czy cos takiego i nie wiem co kupic,zeby to cos taniego to wymieniłbym wszystko wraz z fajkami ale sama sonda i czyjnik polozenia wału to koszt 550zł co kupic pomóżcie.a moze to cos innego?

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano

Jeżeli na kompie wyszedł czujnik wału, to go wymieniaj koszt około 300-350zł,tylko Się upewnij czy to był czujnik wału korbowego,czy może wałka rozrządu. Sondę zostaw w spokoju, bo objawy które opisałeś idealnie pasują do korbowego. A na ciepłym silniku nie masz problemów z odpalaniem :?:

viewtopic.php?f=72&t=117890

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
jednak lipa wymienilem czujnik wału i nadal jest to samo przerywa jak dodaje gazu a gaz wyłącza sie automatycznie jedyny plus to ,to że odpalam z dotyku a wczesniej klekotał ze 2sek. kurde moze pod kompa go na zgaszenie błedu???
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.