Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam BMW E90 318i 129KM , a więc bez turbiny , 07' . Zrobiłem dziś wieczór kilkanaście kilometrów, a kiedy już wracałem do domu to zauważyłem że podczas mocnego dodania gazu samochód buczy jakby miał sportowy tłumik..

Nie mam pojęcia co to. Powoli rozpędzając auto, to się nie dzieje. Na postoju po dodaniu gazu na maxa normalnie wkręca się na obroty bez tego buczenia i normalnie z nich spada.

Samochód jest serwisowany przez poprzedniego właściciela w Polskim salonie, przebieg 90 kkm. I tak muszę udać się do znajomego mechanika, ale może ktoś miał taki problem, albo słyszał o czymś takim ? Dbam o auto i szczerze mówiąc to bardzo mnie to niepokoi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki masz w tym silnik, N43 ?? Sprawdź dolot, wygląda to jakby zaciągał powietrze. Chyba że padł valvetronic i pracuje teraz na przepustnicy to będzie taki efekt.
Krzysztof
Opublikowano

Problem z głowy !

Opaska ściskająca od rurki do dolotu powietrza się zluzowała i rurka spadła. Nie wpadłem na to i pozatym to trochę się przestraszyłem :wink:

Nakierował mnie kris1973 , dziękuje bardzo za pomoc i pozdrawiam !