Skocz do zawartości

Trasa Wlochy ,Austria Czechy ..?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pod koniec grudnia wybieram sie do Polski , aktualnie jestem we wloszech , chodzi o trase , mam zamiar jechac Miejsce Wlochy Albenga Pozniej Austria Czechy Polska Cieszyn , Pytanie czy opony zimowe w austri sa koniecznoscia czy nie ? A moze znacie jakies inne drogi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tak, w Austrii na zimowkach

http://www.pzmtravel.com.pl/pzminfo/opony,zimowe,-,przepisy,659.html

A dokad jedziesz w Polsce? Tylko do Cieszyna, to przez Czechy, jak gdziesz bardziej na polnoc to rozwaz trase przez Brenner, Monachium i potem w zaleznosci albo Zgorzelec i A4 albo via Berlin na A2.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Jeżdże juz pare lat, Polska-Włochy i w grudniu cieżko by ci było przejechać Austrie na letnich, a czeska policja za byle co ci wlepi "pokute". Radze założyć zimówki. Mieszkasz we Włoszech? Czy urlop?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
Urlop , jade dokladnie do domu Zamość wiec lubelskie, wiec zostaje mi chyba przez czechy chodzi mi w szczegolnosci o zimowe opony gdzie i jest nakaz no ale widze ze austria jest , slyszalem ze od 1 listopada obowiazek jest miec tam opony zimowe , nigdy nie jezdzilem w zimie wiec nie wiem dlatego tez pytam dziekuje poczytam iNFO od kolegi przepisy w europie :roll:
  • 6 lat później...
Opublikowano
w okolicach grudnia i stycznia dla własnego komfortu koniecznie zimówki. zresztą przy przejeździe przez Polskę też się raczej przydadzą. poza tym w Austrii od 1 listopada do połowy kwietnia jest obowiązek zmiany opon na zimowe, więc nie ma sensu ryzykować.