Skocz do zawartości

[5xx] Nie odpala po wymianie tylnej klamki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam dziwny problem .Wymienilem klamke tylnia zewnetrzna lewa rozkrecilem bok drzwi wsadzilem nowa klamke skrecilem no i katastrofa wkladam kluczyk do stacyjki przekrecam i auto niechce palic tylko tak jak by zwarcie robilo krutki dzwiek i wszystko gasnie przed ta operacja wszystko dzialalo oki a z tego co zauwazylem to tam w tych drzwiach sa tylko kable o zamka centralnego i tyle samochod z 97 roku benzyna mozliwe ze gdzies zwarcie robi czy cos z zamkiem centralnym i dlatego niechce zapalic :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podładuj akumulator, wygląda na to że jest za słaby jak słyszysz piknięcie i wszystko gaśnie w momencie przekręcenia kluczyka.

Możliwe że za długo się grzebałeś z ta klamką i oświetlenie wnętrza rozładowało aku, a tego jest coś z 10 żarówek :mrgreen:

Ja z przyzwyczajenia jak zostawiam drzwi otwarte na dłużej to gaszę lampki :wink:

Opublikowano
Dzieki za odpowiedz tak to akumulator slabiutki do wymiany auto niedawno kupilem i trzeba pomyslec o wymianie akumulatora tylko jaki najlepiej na taki jak stary :?: jaki polecacie :D
Opublikowano

U nie było podobnie - też błyskawicznie przy otwartych drzwiach padał aku. Dziś już na amen - po wejściu do auta włączyłem stacyjkę, radio, wiatraki zaczęły kręcić i po 3 minutach już auto odmówiło startu.

Kupiłem Centrę Futurę 85Ah - dotychczas miałem 90Ah, ale na większym mi nie zależało, bo dużo po mieście jeżdżę i aku byłby ciągle niedoładowany - aku polecany tutaj na forum, wpisz zresztą w wyszukiwarkę, to sporo znajdziesz info.

Miałem opory do Centry, myślałem o Boschu, ale naprawdę wiele osób chwali ten polski produkt.

Opublikowano
Oczywiście podałem parametry do mojego auta. Do swojego sprawdź w katalogach i upewnij się, że obecny akumulator jest właściwy pod względem pojemności i (co bardzo ważne w dieslu) prądu rozruchowego. Sprawdzisz albo w realoem albo w katalogach producentów.