Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i gości!!!

Proszę o pomoc gdyż rozwaliło mi pompkę sprzęgła przy skrzyni...

Wymieniłem skrzynie od zwykłego 1.8 i dałem z niego tą łape dociskającą łożysko dociskowe. po odpowietrzeniu sprzęgła i wciśnięciu pedału pompka rozleciała sie. Pytanie brzmi czy łapa dociskająca sprzęgło jest inna niż w 1,8 zwykłym czy może to być przez założenie nowego sprzęgła???

Opublikowano

Czy wysprzęglik się rozpadł i jego trzpień wpadł do sprzęgła,do środka? Bo nie wiem ,czy dobrze Cię zrozumiałem.

Łapa jest ta sama.

Powodem może być źle założona łapa (nie trzyma się na plastikowym trzpieniu,który ustala położenie łapy)),lub złym włożeniu wysprzęglika,który nie trafił w punkt ,gdzie powinien zapierać się o łapię.

Opublikowano
Jeszcze małe pytanie. Do tej pory nie miałem wątpliwości ale teraz... Wymieniłem skrzynie od buni bez klimy czyli bez dwumasu. Czy ta skrzynia napewno jest identyczna z moja poprzednia? Czy widełki też?
Opublikowano

Wszystko jest identyczne.

Dwumasa jest wyższa o 2,5 cm od koła zamachowego,natomiast docisk od zwykłego koła jest wyższy o 2,5 cm od docisku od dwumasy,więc wszystko się zrównuje.

Wysokość całego zestawu sprzęgła jest ta sama,dlatego i skrzynia i łapa jest ta sama i przy dwumasie i przy sztywnym kole.