Skocz do zawartości

E84 - chyba już czas na.. CHOROBY WIEKU DZIECIĘCEGO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6600KM przejechane na postoju i bardzo wolnej jezdzie ruszajac kierownica w prawoi lewo ( dosłownie o 2-3 stopnie ) słychac stuki...

cos w tym temacie sie ruszyło??

reklamowac na gwarancji?

Opublikowano

tak reklamować... jest to wałek (albo maglownica ale pewnie wałek na 98%) ... Krzyżak wymieniają bez problemu mnie wymienili wlaśnie 3ci...

Dodam jeszcze ze 1.5roku po gwarancji na całego auta bo Gwarancja na wymieniony element płynie swoim życiem...(2lata)

jak chcesz sam zweryfikować przyciśnij wałek widać go w komorze silnika przy ruszaniu kierownica przycisnąć i sprawdzić czy nadal stuka jak nie... masz odpowiedz;D

W tym temacie sie nic nie ruszyło zmieniają plasteline na tą samą plasteline :duh:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

co ma maglownica do stylu jazdy?? jakiś gówniany materiał jest po prostu i już....szczególnie że taki problem nie występuje tylko u mnie...

Tak na gwarancji

Opublikowano

"Głównymi czynnikami, które przyczyniają się do szybszego zużycia przekładni kierowniczych, są przede wszystkim ich częste przeciążenia, powodowane uderzeniami w przeszkody spotykane na jezdni. Najgorszym przypadkiem jest uderzenie w taką nierówność przy skręconych kołach np. na zakrętach czy przy wjeżdżaniu na krawężnik."

U mnie też była robiona ale przy 90 tys. :roll:

Opublikowano

tutaj od początku było cos nie teges, ale jezdzilismy.

po wakacjach jednak chcieliśmy zweryfikować co to jest i wyszło :)

trudno - wymienią

a auto użytkowane spokojnie, nie jeździmy na wariata i omijamy wszelkie dziury ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Ostatnio mi padl akumulator, dodam ze samochod ma przejechane 55 tys 2010 rok i nie ma systemu auto start stop. Ostatnio instalowalem hak (modul nie orginalny) i bluetooth nokia,podejrzewam ze to moglo byc powodem .

Pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

x-drive 18d,automat, 2 lata, 56 tys przebiegu.

Padły łożyska z tyłu, przeciek w układzie kierowniczym, przednia lampa przeciwmgielna (nie można jej ustawić) i najlepsze na koniec - rozrząd :roll:

Oczywiście, wszystko wykryli 7 dni po zakończeniu gwarancji, przy okazji wymiany oleju w silniku. Koszt oszacowano na 18 tys zł.

Na szczęście, BMW łaskawie zapłaciło za wymianę rozrządu, reszta z mojej kieszeni, czekam na fakturę. Do tego dochodzą koszty wynajmu samochodu przez czas naprawy, też u nich, więc z naprawą się nie spieszyli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Agnieszka napisz co to za serwis - gdzie robilas przeglady??

szkoda slow - mam nadzieje iz nie bedziesz miala wiecej miala problemow z X1. Zastanawiam sie czy nie wykupie gwarancji na 4 lata...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ustowo pod Szczecinem, Bonkowscy.

Dzisiaj padł główny wyświetlacz komputera. Nie działa nic, nawigacja, radio, telefon itd... Ręce opadają. Jutro kolejna wizyta w serwisie. Mam nadzieję, że to jakaś drobnostka.