Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zauważyłem ostatnio że moje bmw 3.0d ma problem z przyspieszeniem od 0 km/h np. dojezdzam do skrzyżowania i się auto toczy nie wiem na 2 lub 1 biegu i nagle jak chce ruszyć i wciskam gaz czy to do podłogi czy tylko trochę to auto bardzo.........ale to bardzo powoli przyspiesza....powiem tak że aż strach ruszać jak coś jedzie bo wiem że mogę nie zdążyć :mad2: dopiero jak silnik się wkręci powyżej hmmm 2 tys obr to przyspiesza..... kolejna sprawa to przyspieszenie przy większej prędkości gdy wcisnę gaz to auto po ok 2sek przyspiesza....nie wiem o co chodzi macie może jakieś pomysły ??

No i dodam że jeszcze zauważyłem że pali ok 13-14 litrów..... a komputer pokazuje spalanie ok 11l . dodam że to wskazania tylko w mieście.

Opublikowano
Był podpinany pod komputer ale nie było błędów.... ale muszę wam powiedzieć że jak odepnę przepływkę to lepiej auto idzie...... tak samo jak zmienię na tryb sport :duh:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mialem podobnie do tego przy stawaniu nie zrzucalo mi biegu i wszystko sie kotlowalo i musialem szybko na P wrzucic, moze masz podobna sytuacje, wymienilem sprzeglo hydro kinetyczne ( chyba nie przekrecilem nazwy) i wszystko smiga
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurcze tez bym postawil na sprzeglo...

A co do przeplywki podobno gdzies wystarczy dziurke nawiercic i przeplywka jeszcze jakis czas bedzie funkjonowac. ale najlepiej nowa kupic ja chyba za 460 pln zakupilem jak dobrze poszukalem. I wielu mnie przestrzegalo przed zamiennikami mechanicy mowili ze dzialaja 50/50..... wiec chyba jedynie ori sie kalkuluje