Skocz do zawartości

E39 530d - getribenotprogramm - dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jechałem sobie ładnie z pracy w sobotnie popołudnie z zamiarem udania się w krótką podróż a tu po drodze na stacje dziwny odgłos typu wzmozony szum. Chwilke to potrwalo i przestało. Dojechałem na stacje ale stamtąd był już problem wyruszyć - coś na wstecznym szarpło i to samo do przodu - auto mimo wchodzenia na obroty zbytnio nie chciało jechać - po chwili zaskoczyło więc zamiast trasy udałem się spowrotem na warsztat - podpieliśmy pod auto coma i tak jak sie obwaiałem

34 - Monitorowanie biegu 2

32 - Monitorowanie biegu 1

96 - CAN: predkosc silnika

81 - CAN: przekroczony czas dla DME/DDE; aktualnie nieobecne

95 - CAN: predkosci kól

Skrzynia biegów (EGS (Automatyczna skrzynia biegów) - Diagnostyka)

z tego co mi sie wydaje to chyba awaria mechaniczna ale zastanawiają mnie błedy CAN - jest szansa że to jednak sterownik ? Jeśli to jednak mechaniczna usterka to opłaca się to robić czy lepiej kupić używaną skrzynie z gwarancją ?

Opublikowano
Regeneruj skrzynię. Będziesz miał pewniaka co jest. Kupisz używkę nie wiesz ile pochodzi. Moja też się nie nadawała jednak wolałem zregenerować i wiem co mam. Robiłem to z półtora roku temu i do dziś chodzi super. Powodzenia :D