Skocz do zawartości

Szarpanie w czasie jazdy E39 520i 1996r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie. Dercu , czy czujnik walka zmieniales na uzywke czy newke ??

Na poczatek był nowy zamiennik ale nic nie pomoglo wiec kupilem oryginal VDO i jak reka odjąl, auto jak nowe:)

Opublikowano
No to widze ze taraz czeka mnie nowy czujnik walu juz znalazlem ori za 225he . Mi tez raz sie pokazal blad czujnika walu ale teraz od 3 dni nie ma jego bledu u goscia z kompa mam juz takie rabaty ze hoho co dzien komp. Myslisz ze warto wymieniac teraz walu jak go nie pokazuje ?
Opublikowano
No to widze ze taraz czeka mnie nowy czujnik walu juz znalazlem ori za 225he . Mi tez raz sie pokazal blad czujnika walu ale teraz od 3 dni nie ma jego bledu u goscia z kompa mam juz takie rabaty ze hoho co dzien komp. Myslisz ze warto wymieniac teraz walu jak go nie pokazuje ?

Nie bede Cie namawiał bo mozesz miec pozniej pretensje jak wymiana na nowy nic nie pomoze:) U mnie tez nie pokazywało a ze zostala to ostatnia rzecz która moglem wymienic to wymienilem. W moim przypadku okazal sie to strzał w 10:) Pamietaj zeby kupic oryginal firm VDO lub Siemens. W inne g...wna sie nie baw:)

Opublikowano
dzieki za pomoge . mi rownież zostało tylko to. nie róbmy jakis wrednych chamów z siebie co do pretensji. a tak pozatym kupilem uzywke walu korbowego ponieważ narazie brak srodkow, za 80zl plus przesylka. i zobaczymy co sie bedzie dzialo
Opublikowano
dzieki za pomoge . mi rownież zostało tylko to. nie róbmy jakis wrednych chamów z siebie co do pretensji. a tak pozatym kupilem uzywke walu korbowego ponieważ narazie brak srodkow, za 80zl plus przesylka. i zobaczymy co sie bedzie dzialo

Mi tez polecialo po kieszeni, ale mam nadzieje ze przez najblizszy czasz nie bede musial inwestowac no chyba ze w benzyne i gaz:) Trzymam kciuki by pomogło:) Daj znac jak juz zamontujesz. Pozdro:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam sory ze tak pozno podaje przyczyne .. ale kupilem czujnik walu uzywke auto bez zmian (oczywiscie na kompie nie pokazywalo) . kuilem nowy czujnik i wszystko gra jak trzeba. podobny przypadek darce. ogolnie dzieki za pomoc
Opublikowano
Dobrze, że problem rozwiązany :cool2: Nie zawsze trzeba wierzyć komputerowi. Mój problem był opisany na forum. W skrócie, zero błędów, czysta jak łza, lecz szarpała i po nagrzaniu gasła przy dojeżdżaniu do świateł. Zaryzykowałem, wymieniłem czujnik wałka (oryginał). Przestała szarpać, jednak gasła. Kupiłem czujnik wału lecz zamiennik (tu był błąd :duh: ), nawet nie zapaliła. Kupiłem oryginał jak ręką. Więc komp nie zawsze pokazuje błędy czujników. Z moich przypuszczeń wynika, że komp odbiera czujniki za dobe, lecz one przekazują błędne informacje dlatego dzieją się cyrki :D
Opublikowano
witam sory ze tak pozno podaje przyczyne .. ale kupilem czujnik walu uzywke auto bez zmian (oczywiscie na kompie nie pokazywalo) . kuilem nowy czujnik i wszystko gra jak trzeba. podobny przypadek darce. ogolnie dzieki za pomoc

No to miód malina:D Fajnie że autko cyka:)