Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz. Oto namiary na zakład:

REGEN - AUTO

Andrzej Podgórski

Naprawa maglownic, przekł kier i pomp ze wspomaganiem hydr oraz części zamienne.

05-075 Warszawa Wesoła

ul. Broniewskiego 26

tel 022- 773 -74 -06

kom. 503 -333 -830

W przypadku mojego samochodu miałem do wyboru zakup używanej pompy wspomagania (500PLN) i regeneracja (ok 250 - 300PLN). Nie zastanawiałem się ani minuty. Po co mi druga cieknąca pompa, w dodatku za 500PLN (moim zdaniem kupić używaną pompę to tak jakby kupować używane amortyzatory, czy olej silnikowy)?

Właśnie tam dziś za dnia dzwoniłem :) To właśnie tu dowiedziałem się, że usunięcie usterki mojej beci będzie mnie kosztować 300-350 zeta netto. Tak więc ten zakład sobie daruję bo cena zdecydowanie za wysoka. Ale dzięki za namiary :wink:

Opublikowano

Witam,

Cenę netto możesz traktować, jak cenę do zapłaty. Mi liczyli bez VAT-u, ale na początku także wyskoczyli z: netto plus VAT.

Zakład nigdy nie poda Ci ceny bez obejrzenia uszkodzeń. Oni zajmują się naprawami, nie wróżeniem z fusów.

W przypadku mojej pompy cena końcowa była niższa od tej, na którą się umawialiśmy, bo udało się uratować kilka łopatek. Mechanior mógł mi nic nie mówić, a ja zapłaciłbym umówioną kwotę, jednak zachował się bardzo uczciwie.

Pozdrawiam,

Piotrek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Usterka już usunięta - niestety nie udało mi się znaleźć nikogo w Warszawie kto zrobiłby to za przyzwoite pieniążki. Naprawa została wykonana w okolicach Ostródy(moje rodzinne strony). Koszt regeneracji dwóch przewodów to 60 zł a robocizna wraz z olejem to 50 zł. Czyli całość zamknęłą się kwotą 110 zł. To tak tylko dla informacji gdyby ktoś miał podobny problem :)
Opublikowano
Gratulacje,tak sie naprawia takie rzeczy a nie jeżdzi po serwisach i cwaniaczkach co drenują kieszenie,no chyba że ktoś ma worki pieniędzy to wtedy spoko...........