Skocz do zawartości

e36, 318ti compact filtr kabinowy (przeciwpyłkowy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam pytanie dotyczące filtra kabinowego w compakcie bez klimatyzacji. To jest ten filtr: http://www.filtron.pl/katalog/ilustracje/large/k1272-2x.jpg

znajduje się on w podszybiu. Przez cztery lata jeździłem bez tego filtra, jednak stwierdziłem, że zaglądnę do niego i okazało się - tak jak pisałem, że go nie ma. Były natomiast dekielki, które prawdopodobnie zakłada się gdy nie ma filtra. Zastanawiam się czy czy warto kupić ten filtr i go założyć. Koszt to 80zł najtańszy. Podobno korzyści mogą być w postaci nieparujących szyb i wiadomo mniej kurzu w aucie. Proszę o opinie. Pozdrawiam.

Edytowane przez mcmakar
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko zależy. Na pawrowanie szyb nie ma wpływ brak filtra tylko gdy ten filtr jest zapchany. Jak go nie masz to nie powinny szyby parowac. Jak parują to jest wina czegoś innego.

A czy warto dawać80 złotych na to by było mniej kurzy w aucie, powietrze było trochę czystsze, szczególnie jak się jedzie za jakimś tirem, autobusem to pytanie do Ciebie samego. Czy chcesz czy nie.

PZDR>