Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagle wszyscy mądrzy. To miejcie w takim razie świadomość, że ITD teraz przestawiła wszystkie fotoradary aby łapały od przekroczenia 11kmh/h a nie 21km/h jak wcześniej. Przypomnę, że robi też zdjęcia z naprzeciwka, to nie problem wpaść wyprzedzając kiedy zwiększenie prędkości jest zazwyczaj wskazane. Nie łatwo jest utrzymać przepisową prędkość, napaleńcy wyprzedzają nawet pasami awaryjnymi jak coś jedzie z naprzeciwka. Kto nie wie o czym piszę, ten nie jechał dawno na trasie (nie autostradzie) naprawdę przepisowo.

Ja nie twierdzę, że to wszystko jest złe. Bo trochę jeżdżę poza granicami i stosuję się tam bardziej do przepisów niż na rodzimej ziemi. Tam jednak wszyscy jeżdżą spokojnie (z drobnymi wyjątkami). Taka edukacja kierowców zajmuje lata, a to co zrobił nasz Rząd to wylał kubeł zimnej wody jednocześnie chcą osuszyć nasze kieszenie. Bo czym jest możliwość nie brania punktów karnych w zamian za 500zł i to legalnie. Przyjdzie Wam wezwanie, to się przekonacie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jednak gdzie mozna w polsce bezpiecznie jezdzic 160km/h ?? nie znam takich miejsc poza A1

no powiem Ci,że ja to ja ale ostatnio jak byłem po andrzejkach :8) to moja Pani kierowała do Kalisza i na trasie Poznań Września Kalisz z tymi dziurami prała po 150, jeszcze mi powiedziała,że wreszcie można normalnie pojechac bo swoim Clio tak nie może a kiedyś Volvi tak śmigała. I weź babie wytłumacz ,że za szybko :mad2:

Opublikowano
To miejcie w takim razie świadomość, że ITD teraz przestawiła wszystkie fotoradary aby łapały od przekroczenia 11kmh/h a nie 21km/h jak wcześniej.

No właśnie o tym pisałem, za jakiś czas okaże się że te 11km/h to znowu przykrótka kołdra, a forsę z budżetu ciągną ciągle nowi.

Teraz czytam, że projekt dopłat 7tys. zł do nowych aut składa w tym tygodniu w sejmie i rządowi lobby dilerów samochodowych.

Prędzej czy później dojdzie do przekrętów z tymi mandatami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie łatwo jest utrzymać przepisową prędkość, napaleńcy wyprzedzają nawet pasami awaryjnymi jak coś jedzie z naprzeciwka. Kto nie wie o czym piszę, ten nie jechał dawno na trasie (nie autostradzie) naprawdę przepisowo.

Czy ja dobrze Ciebie zrozumiałem- przekraczasz prędkość bo inni "szaleją" na drodze? :shock: :8) :lol:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Dobrze zrozumiałeś. Przekraczam, ale staram się nie przeginać więcej niż 20km/h od kilku miesięcy. Nie jestem człowiekiem który poddaje się presji otoczenia, jednak po kilku godzinach jazdy zaczyna się to robić nudne i zaczynam "płynąć z nurtem".
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ok, jasne, ja też jeżdżę w trasie +20 do ograniczenia ale żeby to uzasadniać zachowaniem innych ....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Nabijaj się niedobry człowieku :mrgreen: Podam Ci przykład z wczoraj. Miałem taką sytuację, że na krętej ośnieżonej drodze siedział mi cały czas na ogonie Polonez. Zjechałem na pobocze, dałem się minąć i jadę dalej swoim tempem. Za jakiś czas, nie wiedzieć jak znowu teleportował się na mój ogon (gdzieś się zaczaił, nie wiem co ludziom siedzi w głowach). kilka razy przyhamowałem, a ten nic. Co być zrobił? Mogłem albo się zatrzymać i mu naj***ć albo wykorzystać przewagę kuni i uciec :mrgreen:

To jest akurat super skrajny przypadek wściekłego kierowcy FSO w formie humorystycznego folkloru, ale przejedź się na trasie Kielce - Kraków 7-ką przepisowo. Tam co dziennie jest zlot niezłych popaprańców. Za granicą jak większość jedzie przepisowo, to również zaczyna się to udzielać.

P.S

Dwa razy już miałem parkowanie w bagażniku, po prostu bardzo nie lubię jak ktoś siedzi mi na ogonie. Jak to się mówi, "jego wina, Twój samochód".

P.S 2

Nie będę dwulicowym ściemniaczem. Nie po to kupiłem BMW aby czasami nie poniosła mnie ułańska fantazja. Tej na szczęście mam coraz mniej i nie czuję już potrzeby udowadniania na co dzień nikomu niczego na drodze. Wystarcza mi świadomość, że mam lepszy i zwinniejszy samochód niż przystawiający się oponent - bo 320D akurat niekoniecznie jest szybsze z pod świateł ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Potwierdzam +20km/h to juz za duzo.

Byc moze dla Policji co nieoznakowanymi jezdzi to jeszcze jest malo, bo latwo znajda kogos kto jedzie wiecej, ale fotoradary juz pstrykaja na +20 niestety.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.