Skocz do zawartości

Nie pali na 2 gary zalewa świece !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pewien problem tak jak napisałem w temacie bunia przestała mi pracować na 2 pierwsze gary. Byłem na kompie to niby wszystko okej ciśnienie itd., tylko ziomuś mi powiedział, że zalewa świece olejem. Dodam że kable nowe, świece nówki, głowica po planowaniu i już nie wiem co się dzieje pomóżcie !!
Opublikowano (edytowane)
Chodzi zapewne o motor 3.5 ,popraw temat :mad2: Czyli brak iskry jak zalewa ,idac do tylu po kablach masz cewke ,moze wariuje ,moze sie zaplon przestawil albo dalej...komp swiruje :think: Edytowane przez trak

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Zapomniałem napisał m30b35. A i byłem u mechanika ale on zerknął dosłownie na 3 minuty i stwierdził ze silnik cały do wymiany ale on raczej nie cieszy się dobrą opinią..
Opublikowano
Skoro zalewa świece olejem,niestety głowicę trzeba zdjąć,pierścienie lub uszczelniacze zaworowe do wymiany.W przypadku m30 stwierdzenie,że cały silnik do wymiany jest nie na miejscu,można go naprawiać w nieskończoność.
Nur bmw e32
Opublikowano
Hmmm byłem u innego mechanika i powiedział ze pękły dźwignie zaworowe. Czy to możliwe i 1200 zł za wymianę tego to dobra cena ??
Opublikowano
Można się pokusić o wymianę gumek na zaworach (uszczelniaczy),ale jak wcześniej nie zużywał oleju obejdzie się.Nowa uszczelka pod głowice,planowanie i dźwigienki to wszystko.
Nur bmw e32
Opublikowano
A jeżeli planowanie było w czerwcu samochód mało był używany podczas wakacji to też powinno się robić? o uszczelce do głowicy to wiem. :)