Skocz do zawartości

Czy w e38 występował silnik 2,5d?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich szanownych forumowiczów :D

Powoli przymierzam się do zakupu nowego auta. I padło na e38/39 :) . Nie jestem jakoś super obeznany w tym temacie dlatego chciałem zapytać czy w e38 montowany był silnik 2,5 diesel (nie tds tylko z wtryskiem common rail). Pytam ponieważ jest taka na sprzedaż (to znaczy sprzedający nie mówił nic o silniku, jedynie że moc wynosi 170 KM. co raczej wskazywałoby na nowszą jednostkę..) a w internecie nic takiego nie znalazłem..

I drugie pytanie :) po czym poznać który silnik jest ktory żeby nie być wyru***** :) Czy tds jest podobny do montowanego w e36 2,5td? I te same usterki nękają te silniki?Pytam ponieważ miałem e36 i niestety ten silnik nie wywarł na mnie dobrego wrażenia :(

Mam nadzieje że wszystko w miarę dobrze wyjaśniłem :)

Pozdrawiam

Opublikowano

E39 miały 2,5 d na wtrysku common rail(162KM) a E38 2,5 tds, 3.0 i 4.0 d na wtysku common rail.

Co do pytania o podobiznę do 2.5 td z E36 a tds to praktycznie ten sam silnik i raczej nie pomylisz go z 2.5d :cool2:

http://www.ermail.pl/images/linkbanners/eRmailBannerSmall2.jpg">

Opublikowano

Aha, dziękuje bardzo za odpowiedzi:) w najbliższy weekend przejadę się ją zobaczyć (w sumie nie jest daleko wiec czemu nie :) ) i zobaczymy :)

Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam ;)