Skocz do zawartości

525 170km automat - skrzynia z diesla - czy to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam możliwość zakupu bmw e34 z 90 roku, 525 benzyna 170km w automacie

Cena jest bardzo niska, ale kosztem pewnego niuansu, otóż:

właściciel auta, mówi, że skrzynia przy "deptaniu w podłogę" zmienia biegi już przy 4500 obrotów, bo ktoś kiedyś zmienił skrzynię na dieslowską, bo akurat taką miał jak poprzednia się zepsuła. Nie wiem od jakiego modelu.

Natomiast przy normalnej jeździe zmienia te biegi normalnie, wcześniej. Rzekomo w trybie manualnym można ciągnąć na obrotach dużo wyżej, ale on tego nie robi bo boi się na tej skrzyni.

reszta wydaje się byc ok, gościu dba o auto, w skrzyni olej wymieniany regularnie (dokumenty).

Dziwi mnie jednak cała ta sytuacja, czy rzeczywiście te skrzynie dadzą się tak podmienić?

Czy może w tej skrzyni jest jakaś awaria że się kręci nisko, a gościu sćiemnia albo jego ktoś ściemnił?

ps.

zarejestrowałem się w zasadzie tutaj tylko w kwestii pomocy w powyższej sprawie, bo jestem przekonany, że informację tu zdobęde najlepszą i najszybciej. Mam nadzieję szybko nabyć bmw i pozostać na dłużej. ;-)

Opublikowano

Czy da się tak przełożyć skrzynię nie jestem pewien, ale wątpię. Może komp sterujący skrzynią jest od TDS'a. Poza tym też mam automat 525TDS i kręci się do 5-5.100 jakoś tak.

Jest tu sporo fachowców od E34, więc poczekaj aż się ktoś mądrzejszy wypowie :) Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też mi się wydaję żę to będzie sterownik z TDS. Sama skrzynia nie wiem czy pasuje, ale połączenie jest mechaniczne i nie ma znaczenia czy diesle czy benzyzna. Sprawdz jaki masz steronik, znaczy się jego numery i sprawdźw realom od czego on jest.

PZDR>