Skocz do zawartości

Wskazania pozimu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm

Mam E 36 318 tds compact i problem ze wskazaniem poziomu paliwa. Jak jest pełny zbiornik wskazuje zero i świeci się rezerwa. Jak pusty to czasami pokazuje pełny zbiornik. Sprawdzałem obydwa pływaki i pompę wszystko OK, pływaki chodzą. Ale dalej jest to samo.

Co można zrobić dalej, gdzie w Warszawie można zrobić i ile kosztuje sprawdzenie zegarów.

Dziękuję za podpowiedź. :o

Opublikowano
sprubij przeprowadzic procedure testu zegarów i zobaczysz czy działaja prawidłowo jeżeli tak przyczyna gdzies indziej leży może ktos kabelki we wtyczce pozamieniał
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano

Pierwsza sprawa zrob test zegarow tak jak ja to zrobilem ze nie poszlo nic w ukladzie w wskazniku paliwa,bedziesz mial pewniaka.

Nastepnie jesli bedzie ok to wyciagnij caly plywak i sprawdz dokladnie kable jest ich chyba 4 ktore sa dolutowane do malych precikow ktore przechodza na wylot do kostki z przewodami.

Ja mialem podobnie okazalo sie ze oderwal sie jeden z kabli.

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
ja mialem podbna sytuacje tylko wskaznik pokazywal pusty zbiornik nie zaleznie ile bylo paliwa, przyczyna byl odlutowany kabelek na plywaku, przylutowalem i wszystko ok. Proponuje abys zrobil test licznikow, bo moze ktos kiedys cos przy nich majstrowal