Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-550i-aut-m-paket-massage-keyless-go-soft-close-bayreuth/169376301.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=9&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=26&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&negativeFeatures=EXPORT

Byłem oglądać te auto. Z historii VIN wynika, że była serwisowana od początku. Ostatni zapis datowany na 18/04/2012 przy przebiegu 184k w Bawaria Motors Katowice. W ogłoszeniu czytamy, że jest to pierwszy właściciel jednak w rzeczywistości jest to drugi. Jest nim Rosjanin, jego mail: [email protected] który w rozmowie tel. utrzymuje, że auto jest bezwypadkowe.

Fakty z oględzin przy którym asystowało nam 3 towarzyszy ze wschodu:

- grubość lakieru na całym nadwoziu 220-250 mikronów, natomiast na tylnych nadkolach z obu stron w 700-1500. Na pytanie skąd ten wynik Ruski odpowiada, że on takie auto kupił i nie miał wypadku. Zapewnia, że harosza maszyna niekraszana.

- śruby mocujące przednie nadkola, rozpórki kielichów i pas przedni posiadają ślady kręcenia

- świecą się błędy poduszek, właściciel utrzymuje, że to wina wymienianego akumulatora

- ruski mówi, że auto posiada od 3 lat z lecz w dowodzie ma datę rejestracji na jego nazwisko 18.09.2012

- mówi, że zmieniał olej 2dni temu i pokazał rachunek na 15euro. Był to koszt utylizacji starego oleju i filtra. Czemu nagle zmieniał sam skoro przez 3 ostatnie lata był serwisowany ?

- auto szumi jak jedzie. Właściciel upiera się, że to wina opon które faktycznie są firmy krzak i różne na obu osiach.

- przy hamowaniu z dużej prędkości czuć wibracje, raczej tarcze do wymiany

- tylna klapa posiada znaczek 550i oraz spoiler którego nie obejmuje lista wyposażenia z VIN

- oględziny odbywają się przy zaprzyjaźnionym zakładzie zajmującym się kosmetyką samochodową

- właściciel zgadza się na spawdzenie z serwisie. Ja odpuściłem po oględzinach

Reasumując moje odczucia. Ruski kupił wrak, wyklepał, pomalował, wypucował i szuka łosia.

Edytowane przez KWT
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ze Stetina i nie wiesz że przy granicy się nie kupuje?

jak nie jest jakiś złom to miejscowi Polacy z drugiej strony granicy dawno wykupią i śladu nie będzie.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Jesteś z miasta, w którym mieszkam więc oszczędze Cię :) :D

Ale w tej cenie średnio o tak kozackie auto :P