Skocz do zawartości

Kierownica wielofinkcyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno zakupilem 320 d, posiada on kierownice wielofunkcyjna 3 ramienna ale ta starsza i niepokoi mnie jeden fakt. Zauwazylem ze srodek jest o jakies 2 cm bardziej wepchniety niz przyciski tempomatu i glosnosci radia. Nie dziala rowniez klakson, czy moze to oznaczac ze samochod byl bity?? Chyba ze sa inne przyczyny tego. Prosze o pomoc.
Opublikowano
zobacz czy jest poduszka pow.
Opublikowano
Jak chcesz zobaczyc czy poduszka dziala to "wal" smialo :wink: Kierownica mogla byc sciagana bo masz tam inne podzespoly ktore tez czasem sie psuja jak klakson ktory moze nie "stykac" dobrze i w efekcie ktos to kiepsko zlozyl

Edytowane przez trak

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
  • Autor

Az tak zdesperowany nie jestem :)

Powiedzcie mi jeszcze prosze jak sprawdzic poduszke. Moze banalne pytanie ale nie wiem.

Opublikowano
pewnie masz kierownice zmienioną auto nie musi być odrazu bite:)
Opublikowano
Az tak zdesperowany nie jestem :)

Powiedzcie mi jeszcze prosze jak sprawdzic poduszke. Moze banalne pytanie ale nie wiem.

podczas włączania zapłonu powinna zapalić się kontrolka airbag i po chwili zgasnąć, sprawdź czy wraz z kontrolką w tym samym czasie nie gaśnie inna kontrolka, każda kontrolka powinna gasnąć w innym momencie, jeżeli wraz z kontrolką airbagu w tym samym czasie gaśnie inna kontrolka to zwyczajnie ktoś podpiął ją pod tą drugą kontrolkę by ukryć błąd

ściągnij poduszkę (2 torxy na tyle kierownicy) i zobacz co ją boli, jeżeli będziesz chciał odpinać kable poduszki pamiętaj żeby wyłączyć zapłon i nie włączać dopóki jej nie podepniesz, ew. odepnij klemę od aku