Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Gdzieś od roku jeżdze bez katalizatorów, mam zostawione puszki puste i problem jest nastepujący, że wydech miałem juz spawany 3 razy i teraz szykuje sie nastepne spawanie. Mechanik powiedział, że moj wydech juz jest słaby i za duzo juz było spawane i sie bedzie to odnawiać i trzeba dac nowy a najlepsze jest,że mowi to wszystko przez brak katów. Chce mi wstawić używke całą od polifta z katami bo mówi że troche mocniejsza. Co o ty myślicie? Wy też tak macie ? Może jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam
Opublikowano

ja latam na pustych prawie rok, jedynie to mi tłumik końcowy lata jak żyd po pustym sklepie ale 3 razy byłem u tłumikarza, sprawdzał, szarpał i stwierdził że wsio ok, może mam poduchy pod silnikiem i skrzynią wywalone i dlatego

a tłumik ciężki bo remusa itd

w wyspawać całość od nowa jeśli dalej chcesz tą sztuką jeżdzić ? oczywiście przelot

Opublikowano
ja przed wycięciem miałem zwykły tłumik, to nie wiem jak ten który mam teraz by się zachowywał gdybym katów nie wyciął
Opublikowano
ja już dużo dłużej latam bez katalizatorów i mam same puszki i żadnych problemów z wydechem. Plecionka padła to się wymieniło i auto jeździ normalnie a wydech wygląda bardzo dobrze jak na 12 lat.
szukam
Opublikowano
ale końcowy masz ori, ja mam ciężkiego remusa, rm3 nawet jest lżejszy - nie wiem jak zachowywałby się ori na przelocie